KARMØY: Daglig leder Grete Martens i KTM group & meeting på Avaldsnes ble forsøkt svindlet for over 80.000 kroner i dag. Nå vil hun advare andre bedrifter mot de frekke svindlerne.


 
Ved halv fire-tiden ringe en svensktalende person henne på jobb og opplyste at han ringte fra European Communications.
 
– Han forklarte at det gjaldt en oppsigelse på et webbanner og ville ha en bekreftelse på at alt stemte. Helst ville de at vi skulle ordne dette over telefonen, der og da, men jeg ba dem sende en e-post med informasjon, forteller Martens.
 
Kort tid etter kom e-posten med kontrakten fra European Communications og etter fem minutter ringte den svensktalende personen på ny.
 
–  Det var da voldsomt til mas, tenkte jeg, og ble litt irritert. Jeg sa jeg ikke hadde anledning akkurat da, men at jeg skulle se på det, forteller Martens.
 
Da hun sjekket kontrakten reagerte hun på at den inneholdt svært lite informasjon.
 
– Blant annet sto det ikke noe om hvilken periode abonnementet gjaldt for.
 
Derimot fant hun med liten skift at avtalen ville gjelde i 12 måneder og koste 895 euro per måned – til sammen 81.204 kroner.
 
Da begynte Martens å ane ugler i mosen. Hun bestemte seg for å undersøke hvem European Communications var.
 
Firmaet hennes er medlem av Trygg Handel, og på deres oversikt over svartelistede selskaper fant hun European Communications.
 
–  Svindelforsøk fra dem var godt kjent. Det sto en hel artikkel om dem på trygghandel.no. Svindelen går ut på å få deg til å signere skjemaet der det med liten skrift framkommer at du skal betale flere hundre euro ganger ett visst antall måneder for en helt verdiløs annonse på en hjemmeside som kun er skapt for å ha et sted å legge ut annonsen de lurt deg til å kjøpe. I verste fall kunne de ha svindlet oss for over 80.000 kroner. Jeg svarte på e-posten at det var ren svindel det selvsagt var uaktuelt å signere noen kontrakt.

 
I tillegg sendte hun inn advarsel til de andre selskapene i konsernet, og nå vil hun advare andre bedrifter mot de frekke svindlerne.

–  De ringte rett før arbeidsdagen var over, og var veldig pågående og forsøkte å stresse meg. Jeg er veldig glad for at jeg er av typen som alltid leser alt som står med liten skrift, sier Martens.

Det er ikke bare bedrifter på Haugalandet som har blitt forsøkt svindlet i dag. Flere privatpersoner har tatt kontakt med politiet og fortalt at de har blitt oppringt av Microsoft.

– Personen som ringer utgir seg for å være fra Microsoft og ber folk logg seg på PC-en for å få gjort visse oppgraderinger. Personen framstår som pågående og kan i noen tilfeller ringe flere ganger, opplyser operasjonsleder Svein Sørensen ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Han advarer folk mot å gi fra seg noen som helst opplysninger om passord eller brukernavn og har et klart råd til folk som får slike henvendelser på telefon.

– Legg på!
 

FØLG HAUGSUNDS AVIS PÅ FACEBOOK: