Derfor graver de i Spannavegen og vestover langs gartneritomten

Gravearbeid i Spannavegen ved grensen mellom Haugesund og karmøy. Sakkestadbekken er nå delvis åpnet.

Gravearbeid i Spannavegen ved grensen mellom Haugesund og karmøy. Sakkestadbekken er nå delvis åpnet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Arbeidet med den såkalte Grensebekken begynner å bli synlig nå.

DEL

HAUGESUND/KARMØY: «I dag står drivhusene i det fri og Sakkestadbekken ligger skjult. Snart blir det omvendt.»

Slik lød ingressen i en artikkel i Haugesunds Avis for to måneder siden.

Nå er endringene synlige. I Spannavegen ved Haugaland Trafikkskole og Kiwi-butikken, er veibanen endret. Arbeidet med nytt løp for Sakkestadbekken er i full gang, og under Spannavegen legges det nå en kulvert. På begge sider av Spannavegen ser vi nå den åpne bekken.

Les saken her:

Gravearbeid i Spannavegen og vestover, i forbindelse med åpning av Sakkestadbekken. Slik ser det nå ut der drivhusene sto i 60 år.

Gravearbeid i Spannavegen og vestover, i forbindelse med åpning av Sakkestadbekken. Slik ser det nå ut der drivhusene sto i 60 år. Foto:

Beveger vi oss vestover langs Rennesøygata, ser vi at den tidligere gartneritomten nærmest ut som en slagmark.

Gartnerieiendommen er på 25 mål og ble kjøpt av eiendomsutvikler Stein Inge Svensen, gjennom selskapet Arealutvikling Holding AS i fjor vinter. Tomten er regulert til næring i tråd med Karmøys kommuneplan.

Hva som kommer på den store næringstomten, er for tidlig å si. Avisa var i kontakt med Svensen i går, og da kunne han fortelle at han har gjort avtale om masseutskifting. Når reguleringsplanen skal utarbeides, blir det trolig en interkommunal plan. Tomten ligger i Karmøy, men tanken er å legge utkjørsel til Rennesøygata i Haugesund.

Prosjektleder Oddvar Thune i Haugesund kommune har tidligere anslått at arbeidet skal være helt avsluttet innen midten av juli. Området langs bekken skal opparbeides parkmessig.

Artikkeltags