Erkjente straffeskyld på alle punkter

ÅSTED: Kriminalteknikerne Hans Barane og Nils Blikra på åstedet. Til høyre står politibetjent Kjetil Nesbu. (Arkivfoto: Gatue-Håkon Bleivik)

ÅSTED: Kriminalteknikerne Hans Barane og Nils Blikra på åstedet. Til høyre står politibetjent Kjetil Nesbu. (Arkivfoto: Gatue-Håkon Bleivik)

Artikkelen er over 5 år gammel

Mannen som trengte seg inn til en familie på Kolnes i romjula 2013, erkjente straffeskyld på alle punkter da han møtte i Haugaland tingrett i formiddag.

DEL

KARMØY: Den 25 år gamle mannen som er bosatt i Haugesund må svare for truslene han framsatte og legemsfornærmelsen han utførte da han tok seg inn i en privatbolig i 05-tida natt til 29. desember.

Ifølge tiltalen skal mannen ha kommandert huseier ned på gulvet, før han sparket og slo ham på store deler av kroppen.

– Da huseier kom seg løs og gikk mot trappen til 2. etasje, fulgte tiltalte etter, knuste en vase og brukte en skarp gjenstand til å true huseier, står det i tiltalen.

I retten mandag forklarte huseieren at han aldri før har vært så redd.

– Vi hadde et trygt og godt hjem, det er det ikke lenger. Reagerer når det ringer på ytterdøra etter mørkets frambrudd. Hverdagen er blitt annerledes. Han har ødelagt vårt trygge hjem, sa huseieren.

Angrepet ble avsluttet ved at kjæresten til huseiers datter kastet en champagneflaske som traff tiltalte i hodet.

Saken fikk massiv oppmerksomhet i Medie-Norge fordi huseier ble siktet for legemsfornærmelse, mens den yngre kjæresten ble siktet for legemsbeskadigelse.

Siktelsene ble senere frafalt. Det er satt av én dag til saken.

Les også:

Artikkeltags