Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha nye undersøkelser i Tengs-saken

Artikkelen er over 8 år gammel

Politiet kommer trolig til å sette i gang nye tekniske undersøkelser for å forsøke å oppklare drapet på 17 år gamle Birgitte Tengs i 1995.

HAUGESUND: – Jeg kan bekrefte at dét trolig blir politiets anbefaling overfor Statsadvokaten i Rogaland, men en endelig avklaring vil neppe foreligge før i august, sier politimester Kaare Songstad i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Aftenbladet.

Politiet har i hele vinter samlet og systematisert aktuelle biologiske og fysiske spor for å vurdere muligheten for nye og uavhengige analyser.

Etterforskeren som har jobbet med saken de siste månedene, la tirsdag fram sin foreløpige rapport for ledelsen i politidistriktet. Foreløpig er det imidlertid for tidlig å trekke noen endelig konklusjon om hva politiet gjør videre, sier Songstad.

17 år etter drapet sitter politiet fortsatt på materiale som ikke har vært rørt, bevis som neppe kan avfeies som forurenset i en rettssak. Det vesentlige for politiet når de skal vurdere om det skal igangsettes nye analyser, er om materialet har potensial i seg til å oppklare drapssaken.

– Vi har gått inn i denne saken med et åpent sinn, og det er et faktum at det finnes en ny og bedre metodikk i dag. Det er ikke slik at det er nye tips som ligger bak denne nye gjennomgangen, sier Songstad.

Birgitte Tengs ble funnet voldtatt og drept i Kopervik på Karmøy 6. mai i 1995. En fetter av Tengs ble først dømt, men senere frikjent for drapet som fortsatt er uoppklart.

I forrige uke bekreftet politiet overfor Aftenbladet at de vil gjennomgå både Tengs-saken og drapet på 20 år gamle Tina Jørgensen i Stavanger i 2000, for å se om det kan være noen sammenheng. (©NTB)

Kommentarer til denne saken