STAVANGER: - Dere er spydspisser, og enkeltmennesker som tør å gjøre det dere har lyst til, sa fylkesordfører Tom Tvedt da kulturstipendene ble delt ut.

Del på Facebook

Linn Hoftun (24) er utdannet faglærer i dans fra UiS, og er fast ansatt danselærer ved danselinjen på Skeisvang vgs, Tysvær kulturskole og Kick dansestudio. Hun er også danser og styremedlem i det nyetablerte Kompani Haugesund. Stipendet på kr 20 000 vil hun bruke til å hente inspirasjon innen moderne/samtidsdans, klassisk ballett og jazzdans. Kursene skal tas ved Peridance, som er ett av New Yorks mest anerkjente dansestudio.

Ida Cathrin Utvik (25) er utdannet danser og danselærer ved UiS. Hun har arbeidet i Karmøy kulturskole, og har også vært engasjert som danser i ulike prosjekter i år, blant annet med Haugesund teater og Siri Dybwik/Dybwikdans i Stavanger. Hun har som Linn Hoftun, vært med på å starte det nye Kompani Haugesund. Stipendet på kr 20 000 skal hun bruke i New York. New York, forteller hun, er det perfekte stedet å være danser og trene dans, og et bra sted å oppleve profesjonell dans av høyeste kvalitet.

Målet med kulturstipendene er å gi kulturaktører i Rogaland økt kompetanse og mulighet til videreutvikling og nyskaping innen sine felt. Stipendene tildeles i prinsippet bare til studieobjekt som har regional og/eller fylkeskommunal interesse og som faller sammen med den vedtatte kulturplanens målsettinger.

Det kom inn 22 søknader til Rogaland fylkeskommunes kulturstipend i 2011.