Sørum til cupfinale - Eike vender hjem

 Mens Thomas Sørum spiller cupfinale og neste år får prøve seg i Champions League med Helsingborg, velger tidligere lagkamerat Sten Ove Eike å trappe ned. Nå blir han daglig leder, vaktmester og femtedivisjonspiller for Skudenes.

Mens Thomas Sørum spiller cupfinale og neste år får prøve seg i Champions League med Helsingborg, velger tidligere lagkamerat Sten Ove Eike å trappe ned. Nå blir han daglig leder, vaktmester og femtedivisjonspiller for Skudenes. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Thomas Sørum og hans Helsingborg er klare for den svenske cupfinalen. Samtidig er det klart at hans tidligere lagkamerat i FKH, Sten Ove Eike, slutter som profesjonell fotballspiller.

DEL

HELSINGBORG/SKUDENESHAVN: Helsingborg med Thomas Sørum på banen slo i helgen Örebro 3–1 borte og tok seg dermed til finalen i den svenske cupen. Der venter Kalmar, som ble nummer åtte i Allsvenskan.

Del på Facebook

– Jeg hadde en assist, burde hatt en straffe og et par mål, men vi tok oss til finalen. Det er det viktigste. Den svenske cupen er ikke i nærheten av den norske, men en tittel er en tittel, og Kalmar er et lag vi bør slå, sier Sørum.

Finalen spilles førstkommende lørdag.

Blir vaktmester

En annen tidligere FKH-spiller, Sten Ove Eike, har prøvd lykken i Sandefjord og 1.divisjon de siste månedene. Skudenesbuen har hatt suksess og scoret seks mål på ni kamper. I sesongens siste kamp søndag satt han på benken under hele kampen og så lagkameratene sende Asker ned i 2.divisjon med 5-1.

Sandefjord endte dermed sesongen på 3. plass i 1. divisjon.

– Det har vært en grei høst for min del, men det var litt kjipt at vi ikke kronet sesongen med et opprykk, sier Eike som fant seg godt til rette i Sandefjord.

Nå vender han imidlertid nesen hjem til Skudeneshavn, og trapper samtidig ned fotballkarrieren.

– Jeg har fått meg jobb i Skudenes IL. Der skal jeg være sportslig leder og en slags vaktmester. Mest sannsynlig kommer jeg også til å spille for Skudenes, sier Eike.

I tillegg til å ha scoret seks mål på ni kamper for Sandefjord kan lysluggen slå seg på brystet med 124 kamper og 20 mål for FKH.

Artikkeltags