NETTSTATISTIKK: Utsira er alltid selvskreven på «i forhold til innbyggertall»-kåringer, men denne gang er det flere lokale kommuner som figurerer langt oppe på listene. Karmøy, Haugesund og Vindafjord gjør seg bemerket når det kommer til Facebook-statistikk.

Det er kommunikasjonsrådgiver Alf Tore Meling som har ført statistikken. Den kan du lese i sin helhet på bloggen hans ialloffentlighet.no, men vi skal forsøke å gi deg de lokale høydepunktene her.

Kåringen er delt opp i seks kategorier; antall likere, andel likere, antall snakker om, andel snakker om, vekst likere (antall) og vekst likere (andel).

To lokale vinnere

Utsira er best i kategorien «Andel likere». Med bare 206 innbyggere og 1212 likere på Facebook sier det seg selv at prosenten blir høy. Utsira topper listen med suverene 588,35 prosent likere målt opp mot folketallet.

Vindafjord er best i kategorien «Andel snakker om». Her har artikkelforfatteren tatt gjennomsnitt av periodens antall snakker om og delt på antall som likte siden den 5. april 2013. Dermed topper Vindafjord listen med 47,96 prosent.

Vindafjord er også på Topp10-listen for antall vekst (7) og andel vekst (4) og har en 11. plass på listen over antall snakker om.

Karmøy og Haugesund

– Det finnes flere dyktige kommuner, men for tiden troner Sarpsborg kommunes facebookside i toppen. Få vil nok være uenige i at Sarpsborg kåres til Norgesmester i Facebook, april 2013, sier kommunikasjonsrådgiveren.

Både Karmøy og Haugesund er på Topp20-listen over antall likere per 5. april.

Karmøy er på 12. plass med 2.315 likere (5,62 prosent av befolkningen) og Haugesund er på 17. plass med 1.977 likere (5, 53 prosent av befolkningen).