Politianmelder Resett

ANMELDER: Mia Habib har levert anmeldelse mot Resett.

ANMELDER: Mia Habib har levert anmeldelse mot Resett. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Danser og koreograf Mia Habib fra Haugesund anmelder nettstedet Resett til politiet. Bakgrunnen er spredning av hatefulle ytringer.

DEL

NETTHETS: Mia Habib Productions fikk tildelt av Kulturrådet den 30. oktober basisfinansiering i alt 2,8 mill. kroner årlig for årene 2019, 2020, 2021 og 2022.

– Dette er helt fantastisk og betyr at vi kan fokusere enda mer på det kunstneriske. Det gir en forutsigbarhet. Vi driver i det frie scenekunstfeltet og jobber prosjektbasert, sa Habib til Haugesunds Avis etter tildelingen.

Resett skrev 8. november en nyhetssak om at kompaniet Mia Habib Productions var tildelt 11.2 millioner kroner. Dette var over en uke etter Haugesunds Avis skrev saken.

«Resetts kommentarfelt ble umiddelbart fylt av rasisme og islamhets» skriver danser og koreograf Mia Habib i politianmeldelsen mot nettstedet.

Det er Hans Marius Graasvold, som er advokat for forbundet Norske Dansekunstnere som leverte anmeldelsen til Oslo politidistrikt 26. februar.

Til scenekunst.no som først skrev om anmeldelsen forteller hvordan saken har påvirket henne.

– Det har vært en belastning å bli utsatt for hets, uttaler Habib.

– Er du redd?

– Nei, for det er så mange som utsettes for det. Jeg er redd for utviklingen av samfunnet, og jeg har vært redd personlig, men det er jeg ikke nå. For dette skjer på en veldig stor skala, og vi kan ikke være stille om det. Dette skjer også i scenekunsten, og det er viktig å synliggjøre det, sier hun til bransjenettstedet.

Advokat Hans-Marius Graasvold mener at Resett har brutt norsk lov:

– Det er etter straffeloven forbudt å spre hatefulle ytringer. Det er samlebegrep som omfatter alt fra rasisme til andre kriminelle og hatefulle ytringer. Det er forbudt å framsette slike ytringer selv, men det er også straffbart å medvirke til det. Resett anmeldes her for medvirkning av spredning av hat i kommentarfeltet. Resett sier selv at de forhåndsmodererer og at de publiserer det de mener kan slippe gjennom. Dermed mener de at denne rasismen er innenfor, sier han til scenekunst.no.

I en artikkel i Dagsavisen kommenterer redaktør Helge Lurås i Resett saken. Han stiller seg uforstående til anmeldelsen uten å ha sett anmeldelsen.

– Resett formidler bare realiteter og peker på mangler ved de etablerte medienes dekning. Hvordan Mia Habib velger å beskrive det, får være hennes sak, uttaler Lurås.

Artikkeltags