Begjærer Larsen varetektsfengslet

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Politiet kommer onsdag til å begjære tidligere SOS Rasisme-leder Kjell Gunnar Larsen varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll.

DEL

HAUGESUND: Fengslingsmøtet vil gå i Haugaland tingrett klokka 12 onsdag ettermiddag.

Politiadvokat Hallvard Gardshol Bjørndal i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt sier til Haugesunds Avis at påtalemyndigheten mener det foreligger bevisforspillelsesfare, og derfor vil de ha 57-åringen fengslet.

- Vi har behov for å gjennomføre ytterligere etterforskning uten at han har anledning til å snakke med andre for eventuelt å samordne forklaringer, sier Bjørndal.

Larsen har hele tirsdagen sittet i avhør med spesialetterforsker Einar Endresen på Haugesund politistasjon for å forklare seg i forhold til siktelsen som ble tatt ut mandag.

Den innebærer underslag, hvitvasking, boforringelse og bounndragelse.

Motsetter seg varetekt

Hans forsvarer Erik Lea har ikke vært til stede under politiavhørene, men sa allerede mandag til Haugesunds Avis at han ikke kunne forstå annet enn at hans klient kom til å bli løslatt.

- Min klient kommer til å motsette seg varetektsfengsling, og jeg kan da heller ikke se hvilket grunnlag politiet skulle ha for å fengsle ham. Bevisforspillelse kan det i alle fall ikke være, gitt at de har foretatt razziaer både i SOS Rasisme sine lokaler i Haraldsgata og hjemme hos min klient, sa Lea.

Nå skal retten ta stilling til faren for å forspille bevis.

Lea mener fortsatt at varetektsfengsling er et uforholdsmessig inngrep i denne saken.

Bjørndal understreker at dersom media tropper opp i forbindelse med fengslingsmøtet onsdag, kommer han til å begjære lukkede dører.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken