HAUGESUND: De to ble pågrepet mandag morgen i forbindelse med at politiet i Haugesund hadde fått rettens godkjenning til å ransake boligen deres.

Larsen er siktet for underslag, hvitvasking, bounndragelse og boforringelse.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld for noen av punktene han er siktet for, forteller hans forsvarer Erik Lea til Haugesunds Avis.

Lea overvar første del av avhøret med Larsen mandag ettermiddag, men var ikke til stede fra 18 og utover. Larsen sa ja til å fortsette avhøret uten sin forsvarer.

Mandag kveld var Lea tilbake på Haugesund politistasjon for å snakke med sin klient.

Motsetter seg varetektsfengsling

- Min klient har forklart at han har gjort en del disposisjoner, men mener at alle er lovlige, sier Lea.

Larsen har stilt seg uforstående til at hans samboer ble tatt med på politistasjonen.

- Han sier at hun har ikke vært i posisjon til å gjøre noen disposisjoner i forhold til kontoene til SOS Rasisme, sier Lea.

Politiadvokat Hallvard Gardshol Bjørndal i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt sa tidligere mandag at de måtte vurdere å varetektsfengsle de pågrepne i løpet av tirsdagen.

- Min klient kommer til å motsette seg varetektsfengsling, og jeg kan da heller ikke se hvilket grunnlag politiet skulle ha for å fengsle ham. Bevisforspillelse kan det i alle fall ikke være, gitt at de har foretatt razziaer både i SOS Rasisme sine lokaler i Haraldsgata og hjemme hos min klient, sier Lea.

Samboeren til Larsen ble løslatt mandag kveld.

Jobber gratis for Larsen

- Har Larsen sagt noe om hva han tenker om situasjonen han er oppe i?

- Han er oppgitt. Han kunne ikke anke de tidligere dommene fordi han ikke hadde økonomi til det, og han føler han blir fratatt rettssikkerhet som følge av dårlig økonomi, sier Lea.

Dommene der SOS Rasisme blir dømt til å betale tilbake millionbeløp til både Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner og Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet er begge rettskraftige.

- Min klient føler at han har blitt uthengt lenge. Hvis det blir en tiltale, vil han i alle fall ha råd til å gå hele veien til Høyesterett om det skulle bli nødvendig, sier Lea.

Advokaten er Larsens private forsvarer inntil han eventuelt blir oppnevnt som hans offentlige forsvarer. Det skjer hvis Larsen blir sittende lenger enn 24 timer i varetekt.

- Og oppdraget hittil tar jeg gjerne gratis, om det skulle være behov for det, sier Lea.

Avgjørelsen om Larsen vil bli begjært varetektsfengslet vil bli tatt tirsdag.