HAUGESUND: – I fjor måtte jeg konsentrere meg om skrivingen, og om høsten reiste jeg rundt og snakket om min egen bok. Så da var det Dyveke Hagen som styre Litterær Salong, forteller Siri M. Kvamme til Haugesunds Avis.

Romanen hennes «Verden leker gjemsel» fikk god mottakelse. Fremdeles får hun tilbakemeldinger fra lesere.

– Helt fantastisk at Kvamme er tilbake. Mange har ventet på hva slags program hun kommer med, sier Dyveke Hagen.

Får støtte

Litterær Salong støttes av Fritt Ord, Haugesund kommune og Norsk Forfattersentrum. Kvamme venter på svar fra Norsk kulturråd og håper det går bra.

– Vi fortsetter det gode samarbeidet med Haugesund folkebibliotek der salongene holdes, og med Dyveke Hagen på Norli.

– Hvorfor har Litterær Salong blitt populært?

– Det fantes få bokarrangementet i Haugesund før Litterær Salong begynte for sju år siden. Hos lesere var det et sug etter litteraturarrangementer. De skjønte med en gang hva konseptet går ut på. Min profil er fremdeles skjønnlitteratur av høy kvalitet, forteller Kvamme.

God på formidling

Hun merker at publikum setter pris på den litterære samtalen. Forfattere blir stadig mer drevne på formidling, og å snakke om hva de har skrevet.

Blir gøy å få Erlend Loe til å snakke om latter og familien i litteraturen

Siri M. Kvamme, Forfatter, står bak Litterær Salong

 

Kvamme er spent på om Poesisalongen 6. april vil trekke folk. Den kommer i etterkant av Vise- og lyrikkfestivalen.

Ruth Lillegraven forteller om diktbøkene sine, den siste «Sigd» kom i høst. Hun har fått mye oppmerksomhet for sin fortellende poesi der hun skriver om menneskelige skjebner i et historisk perspektiv. Hun kommer sammen med Sandra Lillebø, som utga sin andre diktsamling «Alt skal skinne og blø» i høst.

Siri Kvamme har aldri hatt Erlend Loe i salongsofaen før. «Loe og Lykke i familien» heter salongen 27. april. Loe fokuserer på de tre romanene om Doppler. Nina Lykke har skrevet en morsom og ubehagelig roman, «Nei og atter nei».

Til høsten blir det en Elena Ferrante-salong og en Litterær Festaften.