Snorklipping og mye mer når biblioteket åpner igjen

BIBLIOTEKET ÅPNER:  Haugesund folkebibliotek åpner dørene lørdag med taler og mye annet. Her er den nye parken som biblioteksjef Marianne Hirzel betrakter.

BIBLIOTEKET ÅPNER: Haugesund folkebibliotek åpner dørene lørdag med taler og mye annet. Her er den nye parken som biblioteksjef Marianne Hirzel betrakter.

Artikkelen er over 1 år gammel

Vil du se hvordan det nyoppussede biblioteket tar seg ut? Lørdag åpnes dørene med snorklipping, taler og mye annet.

DEL

FILMPREMIERER

«BARN»: Filmen skildrer de dramatiske etterdønningene av en ulykke på en barneskole i utkanten av Oslo. Det er friminutt og Lykke, den 13 år gamle datteren til en profilert Arbeiderparti-politiker, skader klassekameraten Jamie, sønnen av en framtredende Frp-politiker. Ryktene om hva som egentlig har skjedd begynner å gå. Var det bare uskyldig lek? Liv (Henriette Stenstrup), rektor på skolen og hemmelig kjæreste med Jamies far, må finne styrken til å konfrontere lokalsamfunnet og til å takle sine egne motstridende følelser. «Barn» handler om hva barn betyr for samfunnet i dag og er laget av Dag Johan Haugerud.

«DOWNTON ABBEY»: Hvordan har det gått med karakterene i «Downton Abbey», en av tidenes mest populære TV-serier? Nå kommer filmen der handlingen utspiller seg i tidsrommet 1927 til 1929, og Downtown får besøk av selveste kong George V og dronning Mary. Det kongelige besøket setter godset på hodet, og bringer en rekke konflikter og forviklinger til overflaten.


KONSERTER

D'SOUND

Haugesund, lørdag: D'Sound er ute på The Unicorn Sound og opptrer på Byscenen lørdag. Dagens band består av Kim Ofstad, Jonny Sjo og Mirjam Omdal, bandets nye vokalist og kjent fra The Voice. D'Sound slapp forrige uke albumet «Unicorn», deres åttende og det første på fem år. Albumet er en hyllest til mangfoldet og ulikhetene i samfunnet.

ROCKNIGHT

Stord, lørdag: RockNight er tilbake på Arena på Stord og er en helaften med rock av den tyngre sorten. Her blir det alt fra Seattle grunge, klassisk hard rock, til trash fra det glade 80-tallet, servert av tre lokale band: Sludge, Solitude Souls og Hogheads.

RANDI TYTINGVÅG TRIO

Stord, lørdag: Først ut på Olsens & Jensens viseklubb på Delis denne sesongen er Randi Tytingvåg. Aktuell med albumet «The Light You Need Exists» som har fått topp karakter i Stavanger Aftenblad. Med tekster av poet Helge Torvund.

STORD JAZZKLUBB

Stord, lørdag: Benedicte Sjøvold Kvintett har ettermiddagskonsert på Grand Hotell i regi av Stord Jazzklubb. Her får du høre låter fra jazzens standardrepertoar.

OLD RIVER SALOON

Etne, lørdag: Saloonen i Etne byr på Springsteen-Night. Det betyr mye musikk av Bruce Springsteen.

FORDREKORD

FORDREKORD: Klar for Førde samfunnshus.  Fra venstre Lars Wegner Sørensen, Lars Eirik Støle, Leif Åge Vestbø, Ole-Jørn Borum, Øyvind Børgesen, Jon Terje Aksland.

FORDREKORD: Klar for Førde samfunnshus. Fra venstre Lars Wegner Sørensen, Lars Eirik Støle, Leif Åge Vestbø, Ole-Jørn Borum, Øyvind Børgesen, Jon Terje Aksland. Foto:

Sveio, lørdag: FordRekord drar i gang konsert i Førde samfunnshus lørdag. Et band kjent for tekster på haugesundsk og liflige rytmer. Deretter er det dans med Ragnar/ Tom/ Bjørnar.

UTSTILLINGER

HAUGESUND

BILLEDGALLERI

Haugesund, fre-søn: Utstilling med bilder av Christian Messel i Billedgalleriet. Utstillingen er årets filmfestivalutstilling. Den står til 29. september. Fredag åpner utstillingen Gerhard Munthe – Eventyrlige interiører». Munthe er kanskje mest kjent som billedkunstner, men mest originale og betydelige innsats gjorde han innenfor design og interiør. Flere originalverk vises i utstillingen produsert av Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.

HØSTUTSTILLING Karmøy, fredag: Siste sjanse til å få med seg høstutstilling med Fargeklatten i Kopervik kulturhus. Det blir utstilt maleri, trykk, tegninger.

STUDIO 21

Karmøy, lørdag: Anna Kristin Ferking åpner kunstutstillingen «Poetiske meditasjoner» i Studio 21, Søragadå 21 Skudeneshavn. Hun viser malerier i nye uttrykk. Ferking har et langt kunstnerskap bak seg. Utstillingen åpnes av den kjente kunstkritikeren og anmelderen Trond Borgen.

SCENE

ROAR BREKKE I ODDA

Odda, fredag: Roar Brekke har hatt suksess med showet sitt «All verdens tid». På selveste fredag den 13. er han på plass i hjembyen Odda og skal ha ekstra-jubileumsforestilling på Sentralbadet. Der har han med seg stuntpoet og rimsmed Arne Torget fra Kvinnherad som denne høsten er med i Norske Talenter på TV2.

BOBLER I FESTIVITETEN

Haugesund, fredag: «Bobler med Dora og Bjørg Thorhallsdottir & Cecilia Vennersten» spilles i Festiviteten fredag. Dette er en blanding av foredrag, historier, sang og standup.

«THE SIMON & GARFUNKEL STORY»

Haugesund, lørdag: Gjennom 60- og 70-tallet var Simon & Garfunkel blant de aller største stjernene på pophimmelen. «Bridge Over Trubled Water», «The Boxer», «The Sound of Silence» og «Scarborough Fair» er klassikere. Denne konsertforestillingen har blitt spilt for fulle hus de siste årene i Europa, USA og Canada. Festiviteten lørdag. Dean Elliot som Paul Simon og Jonny Smart som Art Garfunkel har med seg fullt band.

SJUR HJELTNES

Fitjar, lørdag: «Sjur Hjeltnes spelar fort og pratar tul l» kan du oppleve på PS Bryggekafé på Kråko i Fitjar. Hjeltnes er pianist og komiker fra Voss, kjent for sitt samarbeid med Linda Eide.

FESTIVALER

SENIORFESTIVALEN

Haugesund, fre-lør: Fredag er det kulturtreff med quiz på Havnaberg Seniorsenter. Elever fra Haugaland vid. skole deltar. Om kvelden holder Hans Petter Hansen og Bent Johansen konsert, og etterpå svinger de opp til dans. Lørdag er det stor avslutningsfest på Havnaberg der Haugaland Storband spiller alt fra Glenn Miller og Frank Sinatra til Stevie Wonder.

HAUGESUND BLUES-

BLUESFESTIVAL: Bergen Blues Band spiller i helgen på Høvleriet.

BLUESFESTIVAL: Bergen Blues Band spiller i helgen på Høvleriet.

FESTIVAL

Haugesund, fre-lør: Haugesund Bluesfestival byr denne helgen på band fra inn- og utland på Høvleriet. Cinelli Brothers Band kommer fra Italia og holder til i London. Der kommer også Bex Marshall fra. Po' Boys og Robert Taylor Band er begge lokale band. De to andre bandene som trår til med bluestoner er Howlin' Jukes og Bergen Blues Band.

ARRANGEMENTER

«BABELUBA I TYSVÆR»

Tysvær, lørdag: Babeluba er for barn i 1. til 7. trinn (6-12 år). I år arrangeres dagen for 14. gang. Her er aktiviteter som bading, hesteridning, ansiktsmaling, bueskyting, ZIP-line, kino og mye mer. Konsert med Elisabeth Kvinnsland (13) fra Haugesund.

STORBASAR I FØRDE Sveio, lørdag: Det blir storbasar og aktiviteter for store og små på Førde samfunnshus, blant annet ansiktsmaling for barn, øksekasting på blink for voksne og mye annet. Førde skolemusikkorps spiller.

BIBLIOTEKET ÅPNER

Haugesund, lørdag: Det nyoppussede Haugesund folkebibliotek åpner lørdag. Det blir taler, snorklipping og kaffe og kake. Denne dagen går også startskuddet for leseprosjektet «Hele Rogaland leser». Nancy Herz bokbades om boken «Skamløs», og lærer Ingrid Viland tar seg av samtalen. Munor vil stå for musikalske innslag gjennom hele dagen og samarbeider også med klokkenist Goos ten Napel.

Artikkeltags