Fra Bakarøy til New York

HAUGESUNDER: Helene Skogland spilte Wendy i "Peter Pan".

HAUGESUNDER: Helene Skogland spilte Wendy i "Peter Pan". Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Helene Skogland fra Haugesund har premiere på teaterforestillingen «Jørgen» i New York sammen med Siw Laurent på lørdag. Nå kan hun røpe at hun har nok en premiere i New York å se fram til.

DEL

TEATER: – Det er på en måte en for-premiere. Det blir ikke den fulle produksjonen nå, den fulle produksjonen skal vi vente med til Norge, tror vi. Men det er liksom første del. Det er spent energi, men god energi, sier hun på telefon fra New York.

Forestillingen «Jørgen» begynte å ta form da Siw Laurent besøkte Munch-museet og fikk øye på Edvard Munch sitt portrett av Jørgen Sørensen fra 1885. Det var i 2014, og det startet som et soloshow.

– Helene hadde invitert med til en danseforestilling. Hun satt rett foran meg i salen der. Plutselig, midt under fore stillingen, så jeg Jørgen i Helene så tydelig, sier Laurent. Slik startet samarbeidet mellom de to på forestillingen som har premiere på Governors Island på lørdag.

Tidligere i år satte Skogland opp forestillingen «Om enn bare for i kveld» på Bakarøy i Haugesund. Nå er det klart at også den skal settes opp i New York.  

– Ja, nå kan jeg faktisk røpe at den skal til New York. Den kommer til New York i september. Det blir veldig, veldig spennende. Da har jeg et nytt cast. Jeg har med meg en av de samme skuespillerne og skal ha med en amerikansk skuespiller her. Det blir en spennende kombinasjon og en ny retning for forestillingen, som jeg er super-takknemlig for, sier Skogland, som mottok Haugesund kommune sitt kulturstipend på nyåret.

Hør hele intervjuet her

Prisvinner på bedehuset 

Artikkeltags