Gå til sidens hovedinnhold

Overskuddsprosjekt

Artikkelen er over 9 år gammel

The Gin and Tonic Youth er i gang med å spille inn album nummer to. Et overskuddsprosjekt.

HAUGESUND: – Vi lar popvibbene kom ut. Det skal være kunstnerisk bra og popmusikk, men med flere lag, forklarer gitarist Per Steinar Lie i The Gin and Tonic Youth.I helgen var bandet i Torvastad kulturhus og fikk spilt inn tre og en halv låt i studioet. Dermed er oppfølgeren til debutplaten «New Times» fra 2011 omtrent halvferdig. – Vi skal være et overskuddsprosjekt. Et kjekt sted å møtes for alle i bandet, om de så kommer fra Haugesund, Oslo eller Bergen, sier Lie.

Rene gitarer og melodier

De nye låtene går et skritt lenger. Bort fra beaten og mot mer rene gitarer og melodier, men fremdeles være litt skranglete. Lie er fornøyd med debuten, selv om han mener den mangler helheten. «New Times skal nå ut i Europa gjennom Cargo Records og blir sendt til magasiner som Uncut og Mojo.

– Vi er inne i en kreativ fase. Det låter friskt og bra så langt.

Vi har ikke satt noen tid når albumet skal ut.

Low Frequency går i studio

Per Steinar Lie og Ørjan Haaland har tatt fram The Low Frequency In Stereo igjen. Bandet har lagt på is en stund. Høsten skal brukes til å lage nye låter og ny musikk. Den siste langspilleren «Futuro» kom i 2009.

– Vi har fremdeles den samme besetningen. Den femte platen vår vil komme i 2013. Vi får månedlig forespørsler fra utlandet fra folk som vil ha. Hyggelig det, sier Lie.

Han og Haaland har trioen Action and Tension and Space sammen med Julius Lind, samt improbandet Kaudervelsk sammen med Nils Økland og som har vært i ABC Studio i Etne.