«Viking Neptun» klar for oppdrag

  Av
  Artikkelen er over 4 år gammel

  I morgen døpes Eidesvik Offshores «Viking Neptun». Og mandag er hele Haugalandet velkommen om bord. Da blir det åpent skip i Haugesund.

  DEL

  SKIPSFART: Dåpsseremonien finner sted i Stavanger. Det er ingen tilfeldighet, forteller administrerende direktør Jan Fredrik Meling og markedsdirektør Lauritz Eidesvik.

  LES OGSÅ: – Et annet marked


  De ønsker å vise skipet fram for flest mulig potensielle kunder i «oljehovedstaden». Gudmor er Patricia Pilenko, gift med sjefen i det franske oljeselskapet Technip. Rederiet har kontrakt med Technip for «Viking Neptun» ut dette året.

  – Vi setter stor pris på at de vil delta under seremonien, sier Eidesvik.

  I alt 250 gjester blir med på feiringen av det nye skipet. Blant dem er alle ansatte ved rederikontoret med følge.

  Store dimensjoner

  Det er en teknologisk gigant rederiet nå har overtatt, det største som noen gang er bygget for Eidesvik. Skipet er designet av Salt Ship Design på Stord og bygget ved Kleven-gruppens verft i Ulsteinvik.

  Det er 135 meter langt, 31 meter bredt og har en dekksflate på 2.600 kvadratmeter. Det er utstyrt med kraner som har en løfteevne på opptil 400 tonn og kan operere ned til 3.000 metersdyp.

  – Det sier litt om dimensjonene, forteller overstyrmann Johan Årreberg.

  Skipet ble kontrahert uten fast kontrakt. Det er derfor lagt stor vekt på fleksibilitet slik at det kan tilpasses ulike oppdrag. Blant annet er det utstyrt for operasjoner i arktiske farvann. Det har to ROV-er om bord og kan utstyres med flere. Skipet har DP-klasse 3

  Plass til 150 om bord

  «Viking Neptun» har køyplass til 150 personer, og stuert Jørn Stokka fra Bømlo er ansvarlig for forpleiningen. Av besetningen på det Bahamas-registrerte skipet er elleve norske. Vi møtte blant andre kaptein Sigmund Våge fra Varaldsøy/Bergen og førstemaskinist Ole Severin Meling fra Valen.

  Artikkeltags