NÆRINGSLIV: Nå er vi veldig fornøyde, forteller en glad daglig leder, Hege Skogland Mokleiv, til Haugesunds Avis.
Fredag underskrev de avtalen som gir Permanor 3.200 frosne kvadratmeter i Brumunddal.
Eller 6.700 nye palleplasser, som er den måleenheten de vanligvis bruker i fryseribransjen.
Kan vokse mer
Det betyr at firmaet får økt kapasiteten med 50 prosent, noe som kommer godt med.
– Vi har nesten utnyttet all kapasiteten vår her i Haugesund, nå får vi mulighet til videre vekst – samtidig som vi kan tilby kundene våre lager både i øst og vest, sier Mokleiv.
Nortura og Fatland er noen av kundene til Permanor.
– De fleste kundene våre er landsdekkende selskaper, og da er det fordelaktig for oss også å kunne tilby tjenestene våre flere steder.
Ny storavtale med en kunde er alt på plass i Brumunddal, legger hun til.
Lageret i Brumunddal åpner i november, med to ansatte.
Driften skal styres fra Haugesund.
Startet sammen
Permanor ble startet av ekteparet Hege og Dagfinn Mokleiv i 1999, og eies som den gang av familien Skogland.
I 2009 bygget firmaet et stort nytt fryseribygg på Årabrot i Haugesund, med 15.000 palleplasser.
– Det var et stort løft for oss. Vi fikk landets mest moderne fryseribygg på 6.500 kvadratmeter, sier Hege Mokleiv.
Nå sysselsetter de rundt ti årsverk, sju personer til daglig og noen sesongarbeidere.
– Fryseribransjen er sesongbetont.
Feiret
Etter 17 år i bransjen er ekteparet nå klare for neste steg.
– Vi jobber hardt, bygger stein på stein og tar et steg om gangen, oppsummerer Mokleiv.
Men i helgen ble det et glass champagne og to for å feire utvidelsen i Brumunddal.
– Etter at avtalen var skrevet under, smiler hun.