Aibel + Reach = Sant

Administrerende direktør Jostein Alendal i Reach Subsea og Aibels konserndirektør for Haugesund Verft, Bjørn Tollefsen singerte avtalen torsdag.

Administrerende direktør Jostein Alendal i Reach Subsea og Aibels konserndirektør for Haugesund Verft, Bjørn Tollefsen singerte avtalen torsdag. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Aibel og Reach Subsea inngår samarbeidsavtale.

DEL

HAUGESUND:Aibel AS og Reach Subsea ASA har torsdag blitt enige om å inngå en formell samarbeidsavtale for prosjekter innen subsea olje og gass, fornybar energi, skips- og riggreparasjoner og decommissioning av eksisterende plattformer/undervannskonstruksjoner og andre offshore installasjoner.

– Sammen er vi sterkere. Disse to selskapene har ulik kompetanse og ulike områder vi er sterke på. Det gjør at vi tenker at vi sammen er bedre som ett team enn hver for oss. Gjennom avtalen vil vi være bedre kvalifisert og attraktive til å gjennomføre prosjekt av den typen som ligger innenfor arbeidsomfanget i samarbeidsavtalen, sier kommunikasjonsdirektør i Aibel, Bjørg Sandal til Haugesunds Avis.

Spisskompetanse

Administrerende direktør Jostein Alendal i Reach Subsea sier avtalen betyr at de får et formalisert samarbeid med et selskap med stor kapasitet.

– Gevinsten er at vi kan tilby et breiere spekter av tjenester. Vi har begge sammenfallende interesser og spisskompetanse, sier Alendal.

– Samarbeidsavtalen gjør at vi kan tilby et mer omfattende og komplekst produkt, og gjør oss kvalifisert til å gjennomføre prosjekter vi ikke kunne ha utført alene, sier Aibels konserndirektør for Haugesund Verft, Bjørn Tollefsen i en pressemelding.

Tollefsen er sikker på at et tett samarbeid mellom Aibel og Reach Subsea vil åpne spennende nye muligheter for de to selskapene.

– Ved effektivt å ta i bruk ressurser fra begge parter, vil vi kunne levere komplekse prosjekter som omfatter prosjektledelse, prosjektering, fabrikasjon, installasjon, MC (mekanisk ferdigstillelse), idriftsettelse, nedstengning og marine tjenester/operasjoner med ROV (fjernstyrt undervannsbåt), sier han.

Artikkeltags