Åpnet på tredje forsøk

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

AMK-operatør Kari Hauge Nilsen fikk æren av å åpne det nye nødnettet hos Helse Fonna tirsdag.

DEL

HAUGESUND: Det ble trangt om plassen på AMK-sentralen på Haugesund sjukehus tirsdag formiddag, da Helse Fonna skulle åpne det nye nødnettet klokken 10.30. Ifølge prosjektleder for nødnett i Helse Fonna, Ingerid Paulsen, har de hatt tre planlagte datoer for åpning av det nye nødnettet.

– Årsaken til utsettelsene er at basestasjonene ikke har vært klare, men tredje gangen gjelder det, smiler hun.

Åpningen ble ørlite senere enn planlagt.

– Det ble noen spennende minutter før vi var på. Dette er noe helt nytt og teknikken skal fungere. Det er stort å få være med og åpne det, smiler AMK-operatør Kari Hauge Nilsen.


Hun er ikke i tvil om at det er store fordeler med nødnettet.

– Bedre samhandling

– Det blir en helt ny måte å jobbe på. Den største gevinsten er samhandling. Nå kan vi dele informasjon og ha direkte kontakt etatene imellom. Dermed er alle bedre forberedt på vei ut til et skadested, noe som også øker tryggheten for de involverte, sier hun.

Prosjektleder Ingerid Paulsen sier de brukte store deler av mandagen til å teste og sjekke at alt fungerte.

– Mye vil nå bli kvalitativt bedre sammenlignet med hvordan det har vært tidligere. Det har vært spennende og omfattende å jobbe med dette, det er mange biter som skal på plass, sier hun.

Helse er den største aktøren på det nye nødnettet.

Ambulansearbeider Tore Lund ser også bare fordeler.

– Det er et nytt verktøy med bedre kommunikasjon og dekning når vi er ute, sier han.

Direktør for medisinsk service, Anne Hilde Bjøntegård, og seksjonsleder for ambulansetjenesten, Sven Ytreland, ble intervjuet på Radio 102 tidligere i dag. Hør intervjuet her.


Like over nyttår startet opplæringen i hvordan det nye nødnettet skal brukes.

Først ut i det lokale helsevessenet med å ta i bruk nødnettet er AMK og ambulansetjenesten som er i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt, så følger Hardanger etter i mai.

Sist ut er legevaktene, nytt der er at alle nå skal ha en egen operatørplass.

Ambulansene og AMK-sentralen er nå utstyrt med nye nødnettsradioer. Med dem kan ambulansepersonell kommunisere på tvers med politi og brann. Nødnettet blir bygd ut i hele landet og skal erstatte dagens helseradionett.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken