Gå til sidens hovedinnhold

– Prosjektet er helt unikt

Artikkelen er over 3 år gammel

Kvednatunet i Haugesund har blitt historisk allerede før byggestart. Boligprosjektet er plukket ut som et forbildeprosjekt for Husbanken.

HAUGESUND: – Vi har veldig få prosjekter som dette i landet, sier regiondirektør i Husbanken Mabel Johansen.

Grunnen til at vi i har plukket ut Kvednatunet som et forbilde for andre boligprosjekter er at det retter seg mot alle aldre- både barnefamilier, men også de godt voksne forklarer Johansen.

– Disse leilighetene innehar et bredt utvalg av kvaliteter som er essensielle for følelsen av trygghet og trivsel, hvor det oppfordres til å velge produkter som er med på å skape et brukervennlig og universelt utformet beboermiljø, sier hun.

Foruten at alle leilighetene er universelt utformet, er det de gode fellesskapsløsningene som hever prosjektet utover det vi vanligvis ser i nybyggprosjekter legger Johansen til.

Et sted for alle

Idéskaper og utbygger Øystein Grønhaug forteller at han kjøpte tomten som ligger like ved Djupadalen i 2010. Helt fra starten hadde han tanker om å skape noe flott på dette området, og beskriver Kvednatunet som eksklusivt, men samtidig folkelig.

– Gode kvaliteter trenger nødvendigvis ikke å bety luksus. Dette er et prosjekt hvor jeg har lagt ned ekstra ressurser, og noe jeg er svært kry over, sier han.

Jan Ove Bjørheim i arkitektkontoret Brekke Helgeland Brekke forteller om et godt samarbeid med både Grønhaug og Husbanken gjennom hele prosessen.

– I arbeidet vårt er det blitt lagt stor vekt på det estetiske, både når det gjelder materialvalg og frodige uteområder. Uteområdet blir opparbeidet med beplanting og naturlige elementer, sier han.

Grønhaug føyer til at uteområdet vil bli tilrettelagt for en del uteaktiviteter som gjør at hagen blir en naturlig møteplass for beboerne, med blant annet bocciabane, puttebane for golf og en tørrlagt elv. I tillegg vil det være en vanlig lekeplass for barn, egen spyleplass for hunder og sykler, samt tilrettelagt med elbillading til alle.

– Samtidig vil det være godt tilrettelagt for sosialt samvær inne også, med blant annet et trimrom hvor man ser utover naturen. Dette er rett og slett laget av kjærlighet, smiler han.

Vises i hele landet

Frem til nå er det solgt 11 av 22 leiligheter i det første bygget i første byggetrinn sier eiendomsmeglerfullmektig Asbjørn Hovland i Meglerhuset Rele. Han understreker at prosjektet er lagt til rette for alle aldersgrupper, og forteller om god spredning blant kjøperne så langt.

–  Solvang-området som plassering er viktig, men det er totalen til hele prosjektet som vekker interesse hos folk, sier han. 

Videre forklarer Hovland at alle leilighetene på opptil 90 kvadratmeter er forhåndsgodkjent for inntil 80 prosent lån i Husbanken.

– Det gjør at alle uansett alder kan få lån i Husbanken, og fremdeles tilpasse leiligheten etter eget ønske.

Regiondirektøren forklarer at Kvednatunet kommer til å bli brukt som et eksempel også på landsbasis for andre forbildeprosjekter og pilotprosjekter.

– Dette er stort for oss også- spesielt å fremme et prosjekt som er nyskapende, men innenfor kjente løsninger som folk vil ha, sier hun.

Kommentarer til denne saken