– For tidlig å si noe om motiv

TENTE PÅ: En mann i 50-årene er siktet for forsettlig drap på samboeren sin natt til 1. nyttårsdag. Huset brant da den døde kvinnen ble funnet.

TENTE PÅ: En mann i 50-årene er siktet for forsettlig drap på samboeren sin natt til 1. nyttårsdag. Huset brant da den døde kvinnen ble funnet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Den drapssiktede mannen i 50-årene vil bli varetektsfengslet onsdag. Kommunen har etablert og mobilisert kriseteam.

DEL

HAUGESUND: En mann i 50-årene er siktet for drap på samboeren sin i Bokngata sør i Haugesund natt til 1. nyttårsdag. Boligen brant da den døde kvinnen ble funnet.

– Kvinnen er i 40-årene, opplyser politiet i Sør-Vest i en pressemelding onsdag formiddag.

Der opplyses det også at mannen vil bli varetektsfengslet onsdag, men at tidspunktet for fenglingen er usikkert.

– Det er foretatt en rekke avhør i saken og flere vil bli avhørt i dag, står det i pressemeldingen.

– For tidlig

Politiet fikk melding klokken 04.02 om brann i en enebolig i Bokngata i Haugesund, og nødetatene rykket ut.

– Det er omstendigheter på stedet som gjør at politiet mener at kvinnen er utsatt for en kriminell handling, opplyste politiadvokat Marte Engesli Lysaker på en pressekonferanse på politihuset 1. nyttårsdag.

Onsdag formiddag opplyser politiet at det er for tidlig å si noe om motiv eller foranledning til drapet.

– Det er for tidlig å si noe om motiv eller foranledning til drapet. Den foreløpige obduksjonsrapporten er ikke klar, og politiet kan derfor ikke si noe klart om dødsårsak, står det i pressemeldingen.

Mannen som i går ble siktet for drap på en kvinne i Haugesund er avhørt og har avgitt fri forklaring om deler av hendelsesforløpet. Politiet ønsker ikke å gå inn på detaljer fra avhøret. Mannen knytter seg til handlingen, men erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen.

– Aldri meningen å drepe

Det fortalte også mannens forsvarer Erik Lea til Haugesunds Avis tirsdag kveld. Mannen ble avhørt i en times tid tirsdag ettermiddag, på Haugesund sjukehus der han er innlagt med bruddskader og slag etter et uhell med motorsykkel etter brannen.

Mannen erkjenner ikke straffskyld ut fra siktelsen om forsettlig drap, men har ifølge sin forsvarer Erik Lea erkjent å ha vært involvert i hendelsen.

– Han erkjenner å ha tent på boligen deres og har gitt en relativt detaljert forklaring. Han erkjenner imidlertid ikke straffskyld for forsettlig drap og beskriver hendelsen som et uhell. Han sier det aldri var meningen å drepe, uttalte Lea til Dagbladet tirsdag kveld.

Boligen brant da kvinnen ble funnet, og mannen har erkjent ildspåsettelsen. Han har også erkjent å være involvert i hendelsen.

– Ja, det var to mennesker på stedet, og det var min klient og avdøde. Han plasserer seg altså på stedet, sa Lea til Haugesunds Avis tirsdag kveld.

Fortsetter arbeidet på åstedet

Kriminalteknikere vil fortsette arbeidet på åstedet i Bokngata onsdag.

– Kriminalteknikere fortsetter arbeidet på åstedet i dag. Den siktede erkjenner å ha påsatt brannen, men vi ønsker ikke å si noe mer om hva han har forklart om bakgrunnen for brannen på nåværende tidspunkt, sier påtaleansvarlig Marte Engesli Lysaker.

Politiet har ingen opplysninger om at andre personer var inne i huset under hendelsen.

OMSTENDIGHETER: Omstendigheter på stedet gjør at politiet mener at kvinnen er utsatt for en krimimell handling, opplyste politiadvokat Marte Engesli Lysaker (t.v) på en pressemelding 1. nyttårsdag. T.h politioverbetjent Laila Stølen.

OMSTENDIGHETER: Omstendigheter på stedet gjør at politiet mener at kvinnen er utsatt for en krimimell handling, opplyste politiadvokat Marte Engesli Lysaker (t.v) på en pressemelding 1. nyttårsdag. T.h politioverbetjent Laila Stølen. Foto:

Kriseteam mobilisert

Onsdag morgen opplyser kommunedirektør Ole Bernt Thorbjørnsen at et kriseteam ble etablert og mobilisert 1. januar. 

– De har vært og er i sving for å ivareta de involverte. Hva det innebærer kan jeg ikke gå videre inn på, sier kommunedirektøren til Haugesunds Avis.

Ifølge Haugesund kommunes nettside er oppgavene til det psykososiale kriseteamet følgende:

  • Gir hjelp til å håndtere akutte krisesituasjoner.
  • Organiserer og sikrer støtte til enkeltpersoner.
  • Gir omsorg, støtte, informasjon, råd og veiledning for å forebygge framtidige helseproblemer.
  • Bidrar til trygghet og normalisering av dagliglivet for den kriserammede.
  • Vurderer behov for annen hjelp og bidrar til at de berørte får forsvarlig hjelp og oppfølging fra det ordinære hjelpeapparatet.

Artikkeltags