HAUGESUND:  – Vi synes det er kjempespennende at Haugaland Kraft satser på solenergi, sier daglig leder i Norske Soltak AS, Heine F. Birkeland.

Solceller begynner for alvor å gjøre sitt inntog i Norge, og Haugaland Kraft er blant kraftselskapene som nå ønsker å tilby sine kunder løsninger for fremtidsrettet produksjon av solenergi forklarer Birkeland.

- Kraftselskapet har de siste månedene jobbet med å vurdere hvilken type teknologi og produktpakker som kan passe inn i selskapets øvrige satsing. Vi er stolte over å komme gjennom nåløyet, og bli kvalifisert som leverandør for deres solsatsing, sier han.

Direktør John Harald Jakobsen i Haugaland Kraft Energi sier til Haugesunds Avis at de ønsker å bidra til at solenergi blir et trygt og lønnsomt valg for regionen.

– Utviklingen innen solenergi er i rask vekst, og at det i Norge ble det installert nærmere 9 MW i fjor, opp fra 2,5 MW året før. Dette er lave størrelser i forhold til vannkraft, men bransjen er i kraftig vekst. Rogaland har like gode meteorologiske forutsetninger for solenergi som Danmark og Nord-Tyskland, så det er ikke solen eller skyene dette står på. Solcelleanlegg er robuste konstruksjoner som har svært lang levetid, sier han.

Leverandør

Solpanelene har en garanti på 25 år og forventet levetid er gjerne 30 år eller lenger, og Haugaland Kraft går nå ut og søker pilotkunder til sine første solcelleanlegg.

– De første anleggene er allerede satt i bestilling, sier Jakobsen.

Norske Soltak skal levere solpaneler, teknologiske løsninger, elektroinstallasjon og montering til pilotkunder som nå velges ut blant aktuelle prosjekter hos kunder og ansatte i Haugaland Kraft.