Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir det Pride i Haugesund lørdag 4. august

Artikkelen er over 3 år gammel

Heming Welde Thorbjørnsen har tatt initiativ til Pride i Haugesund. Første helgen i august blir det parade og feiring i byen.

HAUGESUND:  – Jeg vil ha Pride til Haugesund, men kan ikke gjøre det alene, skreiv Hemings Welde Thorbjørnsen på Facebook mandag. Og så begynte ballen å rulle. 

Nå har Thorbjørnsen opprettet en nettside, hvor han spør om folk vil bidra.

Responsen har tydeligvis vært bra. Haugesunds Avis var i kontakt med initiativtakeren tirsdag morgen. Da sto han på farten, men kunne bekrefte at det blir Pride.

– Ja, nå blir det Pride i Haugesund. Lørdag 4. august, bekrefter han.

Thorbjørnsen skrive på Facebook at det er opprettet dialog med næringslivet, organisasjonslivet og mange frivillige privatpersoner.

– I løpet av neste uke vil det komme på plass en formell arrangørorganisasjon, i samarbeid med etablerte organisasjoner og lokale sponsorer, men også til dette trenger vi privatpersoner til små og store oppdrag, skriver han.

Han oppfordrer mennesker til å være med å gå i paraden i august.

– Kle deg ut og bruk maske viss du er i skapet, men vær så snill å møte opp og gå i lag med oss. Kanskje vi blir tre. Kanskje vi blir sytten. Hver enkel som kommer, gjør stort skille. Det tar en time av livet ditt, oppfordrer Welde Thorbjørnsen.

Ifølge nettsiden til FRI - Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold - byr 2018 på Pride-festivaler ni forskjellige steder i Norge. Haugesund blir det tiende.

Først ut er Regnbuedagene i Bergen, som pågår nå.

Kommentarer til denne saken