Meldinger om skittent springvann i Haugesund – tror årsaken er funnet

Av og

Mange i søre bydel opplevde onsdag at springvannet ikke var som det skulle. Kommunen har jobbet iherdig hele dagen for å finne feilen.

DEL

HAUGESUND: – Vi har fått inn meldinger fra flere folk, som har sagt at det er noe i veien med vannet. Vi har derfor sendt ut masse folk for å sjekke opp i hva dette er, sa fungerende oppsynsmann Lars Einar Tønnesen ved Teknisk enhet i Haugesund kommune onsdag morgen.

Meldingene de hadde fått inn gjaldt skittent springvann, opplyste han. Hovedsaklig kom meldingene fra Salhusvegen og deler av søre bydel.

Kommunen sendte folk ut på såkalt lekkasjelytting, og lette etter vannledningsbrudd. Ingenting ble funnet.

– Vi hadde en spyling av hovedvannledningen tidligere på dagen, og mest sannsynlig er årsaken at den har dratt noe med seg, slik at vannet har blitt skittent på grunn av det, sier Tønnesen.

Kommunen har sjekket med driftsovervåkingen og vannverket, som videre har sjekket forbruket for å se om det kan være en lekkasje. Ingenting tyder på det.

– Tiltaket nå blir at vi gjør en spyling av ledningen i Salhusvegen, og det vil holde på i hele dag og natt til torsdag, sier Tønnesen.

Han opplyser at de ikke har fått flere klager de siste timene, og legger til at ingen mister vannet på grunn av spylingen.

De siste meldingene om skittent vann kom inn i 13.30-tiden.

Artikkeltags