Her er granaten som sendte Aibel-ansatte på dør

Artikkelen er over 5 år gammel

Dette er den ene av de to granatene som ble funnet nord på Garpaskjærskaien og førte til at 500 ansatte på Aibel ble evakuert i 20 minutt.

DEL

Haugesund:  Eksplosivene ble funnet i forbindelse med mudringsarbeid på vestsiden av Garpaskjærskaien i nitiden onsdag morgen. Politiet iverksatte evakuering av folk som var i området halvannen time senere og ba publikum holde seg unna Garpaskjærskaien.

Rundt 500 ansatte på Abel ble evakuert fra sine arbeidsplasser på de to nye Aibelbyggene og de gamle kontorene til Havnevesenet. Klokken 11.03 ble evakueringen avlyst og folk kunne returnere til sine arbeidsplasser.

- Vi beklager ikke den ulempen evakueringen har påført publikum, rett og slett fordi vi oppfattet situasjonen slik at vi hadde bare en sjanse til å gjøre dette riktig, sier politiets operasjonsleder Trond Friberg.

Politiet fikk tatt bilde av granaten og sendte det til Forsvarets operative hovedkvarter. Der ble det konstatert at granatene egentlig var kanonprosjektil. Disse kan inneholde sprengstoff, men ble vurdert til ikke å være farlige for omgivelsene slik de lå.

Utsirabåten ble dirigert til Killingøy for å slippe av passasjerer. Den vil i løpet av dagen anløpe Garpaskjær for å losse bilene som er om bord.

Mudringsarbeidet utføres i regi av Havnevesenet for å gjøre kaien i stand til å ta i mot større cruiseskip.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken