Hotellet har ansatte fra 37 nasjoner

PRISES: Arne-Christian Mohn overrekker integreringspris til hotelldirektør Reidar Westre.

PRISES: Arne-Christian Mohn overrekker integreringspris til hotelldirektør Reidar Westre. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Scandic Maritim i Haugesund er en flerkulturell arbeidsplass. Det blir satt pris på.

DEL

HAUGESUND: Scandic Maritim på Indre kai i Haugesund er ikke bare et av regionens største hoteller. Det er også en stor arbeidsplass, hvor mennesker fra 37 nasjoner er ansatt.

Som er medvirkende til at kommunen gir hotellet Haugesunds integreringspris.

– De er med på inkluderingen, og ser innvandrere som en ressurs og gir dem en mulighet i arbeidslivet. Slik framstår de som et fyrtårn til inspirasjon for andre bedrifter på Haugalandet, sier ordfører Arne-Christian Mohn.

Han delte ut prisen til hotellets direktør Reidar Westre under nyttårsmottakelsen i Festiviteten lørdag.

Det vektlegges at hotellet har betydd en stor forskjell for innvandrere i Haugesund. Ifølge juryen har vinneren over tid bidratt til at innvandrere er blitt en del av det norske samfunnet.

– Sikres selvstendig og verdig liv

– Haugesund kommune er heldig som har en bedrift som ser verdien av å gi innvandrere en mulighet. Å delta i arbeidslivet, og bli inkludert på arbeidsplassen, er viktig for å bli integrert i det norske samfunnet. Gjennom arbeid sikres et selvstendig og verdig liv, begrunnet ordføreren.

Vinneren skal over tid ha gitt grupper som har stått utenfor arbeidslivet en mulighet få prøve ser i arbeidslivet.

– De som begynner på arbeidstrening, får ofte betalte vakter og jobb etter hvert, slik at de opplever mestring og tilhørighet. Haugesund kommune arbeider for å få flere av dem som står utenfor arbeidslivet over i ordinære jobber, sa Mohn.

Integreringsprisen er en ny pris som ble delt ut første gang i 2018. I fjor gikk den til Torgrim Eide i Haugesund Røde Kors.

Med prisen ønsker kommunen å hedre bedrifter, organisasjoner eller enkeltpersoner som over tid har gjort et solid integreringsarbeid slik at våre nye landsmenn er blitt en del av vårt samfunn.

Prisen er ifølge statuttene ment å skape økt bevissthet om integrering og stimulere til at flere engasjerer seg for å bedre hverdagene til våre nye haugesundere.

Artikkeltags