Biskopen kommer til Haugesund

Fungerende biskop Anne Lise Ådnøy i Vår Frelsers kirke.

Fungerende biskop Anne Lise Ådnøy i Vår Frelsers kirke. Foto:

Fungerende biskop Anne Lise Ådnøy besøker Vår Frelsers menighet denne uka.

DEL

HAUGESUND: Slik det er vanlig i en visitas, blir biskopen i menigheten størstedelen av ei uke for å bli kjent med både folk og sted. I denne forbindelse vil Ådnøy være i Haugesund fra 13.–18. mars.

Variert program

Programmet denne uka speiler ønsket om å vise fram en mangfoldig menighet. Mange enkeltmøter med ansatte og frivillige i menigheten skal gjennomføres, men også byen, næringslivet og samarbeidspartnere er en del av programmet, ifølge en pressemelding.

Biskopen skal blant annet på et bedriftsbesøk hos Rederiforeningen, møte kommuneledelsen på Rådhuset, og på båttur ut til Røvær.

Torsdag kveld er det også duket for Kulturkveld i Vår Frelsers kirke, hvor det er planlagt et rikholdig program med blant annet musikere fra musikklinja på Skeisvang.

Også selve kirkebygget kommer til orde hvor journalist Arnstein Olaisen har skrevet en dialog mellom det 117 år gamle bygget og en besøkende, som framføres av Tove Selås på kulturkvelden.

Avsluttes søndag

Oppholdet avsluttes med en visitasgudstjeneste på søndag formiddag, med kirkekaffe og visitasforedrag i menighetshuset etterpå.

Om kvelden framfører Vår Frelsers kirkes kantori «Johannespasjonen» av J.S. Bach, sammen med solister og musikere fra Stavanger Symfoniorkester.

Artikkeltags