Kritisk til at de sakene han mener blir viktige de neste fire årene blir dysset ned i årets valgkamp

KRITISK TIL VALGKAMPEN: Arne Bergsvåg (Sp) mener veldig mange av sakene som blir diskutert i valgkampen allerede er avgjort.

KRITISK TIL VALGKAMPEN: Arne Bergsvåg (Sp) mener veldig mange av sakene som blir diskutert i valgkampen allerede er avgjort. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Arne Bergsvåg (Sp) mener valgkampen handler for mye om innvandring og oljenæring.

DEL

HAUGESUND: Han er skuffet over årets valgkamp, Senterpartiets tredjekandidat i Rogaland Arne Bergsvåg.

– Jeg mener viktige saker som vil få betydning for samfunnet vårt de neste fire årene blir dysset ned i valgkampen, mener Bergsvåg.

I stedet bærer valgkampen preg av det han kaller «satt på spissen»-retorikk og skremsel.

– Fryktelig mange av sakene som får mye oppmerksomhet i valgkampen er allerede avklart. Oljenæringens framtid er det bred enighet om, ingen legger denne ned bortsett fra Miljøpartiet de grønne. Og i innvandringsdebatten er det inngått et bredt forlik, og det vil ikke bli mange endringer, sier Bergsvåg.

– Full rulle etter valgkampen

Han ønsker seg heller en valgkamp hvor partiene drøfter saker som vil få endringer i samfunnet vårt. Som for eksempel kommunereformen.

– Det blir dysset ned nå, men alt tyder på at det blir full rulle etter valgkampen. Venstres Iselin Nybø sa det da hun var her, vi har bare hatt første runde og skal fortsette. Per Sandberg (Frp) har sagt vi skal ned i 90 til 100 kommuner, og Høyre har også vært tydelige på at de vil fortsette, sier Bergsvåg.

Selv har han kommunesammenslåingen mellom Vindafjord og Ølen i bagasjen. Han kaller den til og med en suksesshistorie, så han er ikke mot sammenslåingen for en hver pris, presiserer han.

– Men i et demokratisk perspektiv fortjener velgerne at denne diskusjonen kommer, slik at de kan ta en reell vurdering basert på hvilken politikk de ønsker, sier han.

Ikke fått det svaret man ville

At kommunesammenslåinger fortsatt vil prege politikken, gleder ikke Bergsvåg. Han frykter en sniksentralisering.

– Alle sa det skulle være en frivillig reform, men man har tydeligvis spurt og ikke fått det svaret man ville ha, så da ruller det videre, mener han.

Alle prosessene har krevd både tid og penger, gjennom konsulentrapporter og lokale politiske prosesser.

– Lokalpolitikerne har måttet ha fokus på dette i stedet for det som egentlig er jobben: Å produsere så gode tjenester som mulig. I tillegg har det vært grundige lokale prosesser, noe som har ført til noen frivillige og noen tvangssammenslåinger, men man har tydeligvis ikke kommet så langt som man ville, sier Bergsvåg.

Han presiserer at det ikke er sammenslåinger mellom for eksempel Tysvær og Bokn han frykter.

– Skal vi ned i det antallet kommuner som det legges opp til, vil det være en kommune fra Skudeneshavn til Vintertun. Hvilke konsekvenser vil dette få? spør Bergsvåg.

Artikkeltags