Gå til sidens hovedinnhold

Ber om politietterforskning av Uni-K

Artikkelen er over 7 år gammel

Kontrollutvalget i Haugesund kommune ber politiet etterforske økonomiske forhold knyttet til Uni-K. Dette ble bestemt på utvalgets møte tirsdag formiddag.

HAUGESUND: Bakgrunnen for at kontrollutvalget ber om videre politietterforskning er funn i granskningsrapporten om Uni-K, som KPMG har utarbeidet. Kontrollutvalget gikk gjennom granskningsrapporten på møtet, og konkluderte med at den gir klare svar på de forholdene utvalget ba om å få belyst.

I rapporten kommer det fram at folk fra Uni-K har arbeidet med å pusse opp boligen til daglig leder Kjell Arne Wilhelmsen. KPMG anbefaler at det blir undersøkt nærmere om fakturert beløp for dette arbeidet samsvarer med faktisk arbeidsinnsats.

En stemmig utvalg

Videre anbefaler KPMG at det blir vurdert omfang og betaling for brøyting daglig leder har utført hos Uni-K, og at det blir gitt beskjed til skattemyndighetene om dette arbeidet.

Disse anbefalingene blir fulgt opp at kontrollutvalget som enstemmig – og på bakgrunn av rapporten - ber politiet undersøke saken videre.

- I rapporten er det avslørt noen eksempler på ukultur. Da må vi stille spørsmål om det kan være mer. Dette har kontrollutvalget verken tid eller råd til å gjøre selv. Alvorlighetsgraden av det som er kommet fram i rapporten, tilsier at dette er en politisak, sier leder Torleif Lothe (V) i kontrollutvalget.

Hør intervju med Torleif Lothe på Radio 102 her.

Har vært i kontakt med politiet

På møtet kom det fram at det har vært kontakt mellom politiet og kontrollutvalget. Politiet har også fått tilgang til rapporten.

Før helgen skrev Haugesunds Avis at politiet på eget initiativ har undersøkt saken siden en selskapskontroll av Uni-K forelå i desember. Det lokale økoteamet i Haugesund har ikke ressurser til å etterforske saken, og har varslet Økokrim.

- Vi stiller oss til disposisjon for Økokrim, sier Lothe.
 

LES OGSÅ

Kommentarer til denne saken