HAUGESUND: På forhånd hadde politiet varslet forbud mot logoer som symboliserer tilhørighet til énprosentklubbene, i sentrumskjernen. Det forbudet ble ikke respektert.

- Det er observert mange fra Outlaws i byen. Disse har enkeltvis fått forkynt pålegg om at de er bortvist fra sentrum. Nå avventer vi og ser om de følger pålegget. Hvis ikke, vil de bli satt i arresten, sier operasjonsleder Jarle Utne-Reitan i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Haugesunds Avis ved 23.30-tiden lørdag kveld.

Utne-Reitan anslår at det er gitt 15-20 slike pålegg.

Haugesunds Avis’ journalist i sentrum lørdag kveld forteller at det var en episode ved utestedet Lord Nelson der det var folk med motorsykkelklubbenblemer.

- Pålegg er gitt, og etter en viss diskusjon er disse etterkommet. Og diskusjon vil vi ikke innlate oss på i dag, kommenterte innsatsleder Trond Børge Åsbu cirka klokken 23.20.

Jan Helge Johannesen ved Lord Nelson sier til Haugesunds Avis at personene dette gjelder ikke har noen tilknytning til utestedet. Han sier også at han ikke har fått informasjon om politiets utvidede colors-nekt, men at han vil støtte politiet fullt ut.

Etter opptrinnet ved Lord Nelson, flyttet mye av politifolkene seg til Indre kai, der vår journalist talte tolv politifolk cirka 23.45.

Jarle Utne-Reitan sa ved 23.30-tiden at de hadde etterretning om at Hells Angels-sympatisører eller -medlemmer har samlet seg i området, men at disse da ikke hadde kommet inn til byen.

Da vi snakket med Jarle Utne-Reitan ved 01-tiden, var én mann brakt inn i arresten fordi han ikke fulgte politiets pålegg.

- Der kan han være i fire timer mens han venter på bot, sier Utne-Reitan.

Mannen ble innbragt fra Indre kai.

Klokke 02 var det to personer til i arresten med utgangspunkt i denne problematikken. Alle kan vente seg 6.000 kroner i bot.

Politiet fortsetter sin overvåking av sentrum så lenge de mener det er nødvendig. Uniformerte og sivile politfolk og flere hundepatruljer er i byen natt til søndag.

Da Utne-Reitan gjorde opp status etter natten, var det bare disse nevnte tre som var innbrakt fordi de gikk med emblemer til støtte for en énprosentklubb og ikke fulgte politiets pålegg. Her er mer om disse:

- Polsk mann i 40 årene ble innbrakt klokken 23.49 fra Indre kai. Outlaws-emblem. Tok betenkningstid om hvorvidt han ville godta forelegget på 6.000 kroner. Sluppet fri klokken 03.05.

- Norsk mann i slutten av 30-årene ble innbrakt fra Indre kai klokken 01.30. Mannen var iført colors for MC-klubben Outlaws. Han ble satt i arrest og fikk forkynt et forelegg på 6.000 kroner. Han ville ha betenkningstid før han tok stilling til vedtakelse av forelegget. Mannen ble dimittert klokken 03.50.

- Norsk mann i begynnelsen av 30-årene innbrakt fra Indre kai klokken 01.45. Mongols-emblem. Han hadde valget mellom å forlate sentrum eller ta av seg emblemene. Mannen etterkom ikke pålegget. Han vedtok forelegget og ble dimittert klokken 03.06.

MC-klubbene tok det meste av politiets oppmerksomhet natt til søndag. Det kommenterer operasjonsleder Utne-Reitan slik i loggen:

"Politiet har dessverre ikke hatt kapasitet til å reagere på en del meldinger om høy musikk i boligområder. Det har vært for hektisk på andre fronter til at vi har kunnet prioritere det. På grunn av informasjon om at to rivaliserende 1% MC-klubber hadde arrangement i Haugesund lørdag kveld ble en stor del av vår innsats satt inn på å være forebyggende tilstede i sentrum av Haugesund. Det har ikke blitt rapportert om noen voldsepisoder i Haugesund sentrum lørdag kveld eller natt til søndag."

Operasjonsleder Agnar Austerheim sier til h-avis.no at natten gikk etter politiets intensjoner. Hells Angels hadde sin fest utenfor byen og dro ikke inn til Haugesund sentrum.

 

LES OGSÅ: Dette kan politiet gjøre