Drapssiktet er avhørt

TROLIG TILFELDIG OFFER: En kvinne i 60-årene døde natt til onsdag etter at hun ble funnet livstruende skadet på Vår Frelsers gravlund i Haugesund tirsdag ettermiddag. En 48 år gammel mann er siktet for drapet. Onsdag ble han avhørt.

TROLIG TILFELDIG OFFER: En kvinne i 60-årene døde natt til onsdag etter at hun ble funnet livstruende skadet på Vår Frelsers gravlund i Haugesund tirsdag ettermiddag. En 48 år gammel mann er siktet for drapet. Onsdag ble han avhørt. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mannen som er siktet for drap på en kvinne i 60-årsalderen tirsdag, er avhørt. Ifølge forsvarer Erik Lea er mannen ikke i stand til å ta stilling til skyldsspørsmålet.

DEL

HAUGESUND: Det opplyser politiet i en pressemelding onsdag ettermiddag.

– Vi ønsker ikke på nåværende tidspunkt å gå inn på hans forklaring. Det vi kan si er at politiet ikke leter etter en ukjent gjerningsperson i denne saken. Det er ingenting som tyder på at det skal ha vært flere gjerningspersoner involvert, sier politiadvokat Marte Engesli Lysaker.

Kvinnen, som trolig var et tilfeldig offer, ble funnet livstruende skadet på gravlunden tirsdag ettermiddag. Natt til onsdag ble hun erklært død.

– Ikke i stand til å ta stilling

En 48 år gammel mann ble pågrepet på åstedet og er siktet for drapet. Han er godt kjent for politiet fra tidligere, og har vært involvert i voldskriminalitet og annen kriminalitet ved en rekke anledninger.

Haugesunds Avis snakket onsdag ettermiddag med mannens forsvarer Erik Lea.

- Jeg tror ikke han er i stand til å ta stilling til skyldspørsmålet. Han har rett og slett ikke snakket om saken, sier Lea.

Har opprettet tipsmottak

Den avdøde kvinnen vil bli obdusert torsdag.

Politiet opplyser videre ta det er interessant for politiet å komme i kontakt med dem som har opplysninger knyttet til hendelsen.

Det er opprettet et eget tipsmottak, og de som har opplysninger i saken kan rette disse til tips-rogaland@politiet.no eller ringe politiet på telefon 02800.

Den avdøde kvinnen og den drapssiktede mannen skal ikke ha kjent hverandre.

– Det vi kan si, er at ingenting tilsier at fornærmede og siktede hadde en relasjon, opplyste Lysaker på en pressekonferanse onsdag formiddag.

LES OGSÅ:

Domfelt over 20 ganger tidligere

– Helt vanvittig, særlig at sånt skjer på en gravlund

Kvinne livstruende skadet – øksemann pågrepet 

– Vi har allerede mottatt en god del tips

– Har ikke snakket med ham ennå 

Artikkeltags