HAUGESUND: – Vi driver nå med det vi kaller førstehjelp og går forsiktig frem for å finne alt vi leter etter. Alt materiale av bronse og messing er inntakt. Vi har blant annet funnet trinsene til skyvedørene på styrehuset og noen spesielle håndtak til dørene, sier Grindheim.

Del på Facebook

Han forteller at brannen har heftet litt i prosjektets økonomi, men fremdriften i restaureringsplanene går som planlagt.

LES OGSÅ: HISTORISK BÅT I BRANN PÅ HASSELØY

Møter velvillige hjelpere

- Vi er ved veldig godt mot. Haugaland Gjenvinning stilte opp med container og vi har fått tilbud om gratis leie av stillas. Når vi er ute og ber om støtte til prosjektet møter vi mye velvilje, skryter veteranbåtlederen.

Planen er at riving og tømming av skroget skal bli ferdig i løpet av året.

– Det som er positivt er at rivingen går mye raskere nå. Vi har bestilt stålarbeid på skroget oppe i Dåfjorden mot slutten av året. Den tidsplanen skal vi nok klare å holde, sier Grindheim.

SE HISTORISKE BILDER AV MS «SVANØY»

Ukjent årsak

Han har ikke hørt noe fra politiet angående årsaken til brannen.

– For øyeblikket er vi to personer som arbeider med å rive og rydde. Det er så mye småting å ta tak i at det er greit at vi ikke er for mange. Vi er åtte-ti personer i restaureringsgruppen. Etter hvert vil vi kalle inn til et allmøte for å samle styrkene, sier Grindheim.

Han har gitt opp håpet om å få ut forsikringspenger etter brannen.

– Det første vi gjorde var å kontakte forsikringsselskapet. Da kom det tydelig frem at vi ikke har noe å hente der. Vi er allikevel med godt mot og tror vi skal lykkes med planene våre, avslutter veteranbåt- entusiasten.

Politioverbetjent Lars Ivar Grunnaleite som står som etterforsker saken var opptatt med en annen sak og kunne onsdag ikke kommentere politiets arbeid med å finne brannårsaken.