Har blitt truet på livet flere ganger

ETTERLYSER VITNER: Politiet ønsker å komme i kontakt med publikum som var i nærheten av gjerningsstedet i Haraldsvang der to menn ble knivstukket tirsdag kveld.

ETTERLYSER VITNER: Politiet ønsker å komme i kontakt med publikum som var i nærheten av gjerningsstedet i Haraldsvang der to menn ble knivstukket tirsdag kveld. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Knivangrepet mot to iranske innvandrere i Haugesund tirsdag kveld kan være religiøst motivert.

DEL

HAUGESUND: – Overfallsmennene skal ha ropt det islamske ordet «kafer» før de angrep. Ordet betyr «vantro» og blir brukt mot det som blir sett på som hedensk eller dem som vender ryggen mot Gud, sier en venn av de fornærmede.

Del på Facebook

Han er pastor og kjenner de to mennene som ble stukket med kniv ved turområdet Haraldsvang i Haugesund tirsdag kveld godt. Siden han reiser mye i muslimske miljøer og land ønsker han å være anonym.

Haugesunds Avis var onsdag kveld i kontakt med de to iranske mennene på 32 og 42 år. De har begge konvertert fra islam til kristendom, og mistenker at overfallet mot dem er religiøst motivert.

Ble arrestert i hjemlandet

– Den eldste ble arrestert og mishandlet i hjemlandet for å ha skiftet tro, sier pastoren.

42-åringen skal ha blitt truet på livet fem-seks ganger etter at han konverterte.

– De sa at de kom til å drepe ham om han ikke sluttet å snakke om Jesus og Bibelen, sier pastoren.

Ingen mistenkte

Politiet i Haugesund har fortsatt ingen mistenkte i saken.

– Vi har avhørt de fornærmede. Og de kan ikke fortelle oss noe om hvem personene var og hvorfor de gjorde dette, sier seksjonsleder ved etterforskningsseksjonen i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt, Torbjørn Nervik d.y.

Han ber om hjelp fra publikum for å kartlegge hvem som befant seg i området hvor overfallet skjedde.

– De var blitt overfalt og overrasket. De kunne ikke gi oss noen beskrivelser vi kan gå ut ifra. Derfor er det viktig å snakke med dem som befant seg i nærheten mellom 19.45 og 20.15 tirsdag kveld, sier Nervik.

LES OGSÅ: Knivstukket av maskerte menn

Ment for å skremme

De fornærmede har ulike skader. 32-åringen har overflatiske sår, mens den andre fikk noe mer omfattende stikk i mageregionen. Onsdag ettermiddag var begge skrevet ut av sykehuset.

– De tror ikke dette var ment for å drepe. I islam er det en skikk å gi dem som vender seg fra Gud tre sjanser til å gå tilbake til sin tro. De ble overfalt bakfra og de mener gjerningsmennene hadde god sjanse de til å drepe dem. De ser dette som en advarsel, sier pastoren.

Artikkeltags