Ung kvinne anmeldte voldtekt

 I avhør til politiet har kvinnen fortalt at voldtekten skal ha skjedd i bakgården i Strandgata vis-à-vis Bestastua natt til påskeaften.

I avhør til politiet har kvinnen fortalt at voldtekten skal ha skjedd i bakgården i Strandgata vis-à-vis Bestastua natt til påskeaften. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Politiet forteller til h-avis.no at de ikke har pågrepet noen for overfallsvoldtekten som ble anmeldt til politiet lørdag morgen.

DEL

HAUGESUND: Voldtekten skal ifølge politiet ha funnet sted i en bakgård i Haugesund sentrum like før klokken fire natt til lørdag. En kvinne i slutten av tenårene tok kontakt med politiet kort tid etter og fortalte at hun var blitt dratt inn i en bakgård og voldtatt av to menn.

Del på Facebook

Avhører vitner

– Etterforskningen pågår for fullt, og vi jobber med å få avhørt vitner, sier politioverbetjent Lars Ivar Grunnaleite i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til h-avis.no.

Politiet har så langt ikke pågrepet noen i saken.

– Vi har sikret tekniske spor fra bakgården som kvinnen pekte ut lørdag. Samtidig er vi fortsatt interessert i å komme i kontakt med vitner eller folk som kan ha vært i nærheten i det aktuelle tidsrommet, sier Grunnaleite.

– Utenlandsk utseende

– Ser dere noen sammenheng mellom overfallsvoldtektene i Skjoldavegen og dette tilfellet?

– Det er for tidlig å trekke noen paralleller. Nå avventer vi først de tekniske undersøkelsene og konsentrerer oss om etterforskningen, sier han.

Voldtekten skal ha funnet sted i Strandgata vis-à-vis Bestastua ved 03.45-tiden natt til lørdag.

Lørdag morgen påviste kvinnen stedet hvor voldtekten skal ha skjedd. Hun hadde da også vært til undersøkelse ved voldtektsmottaket og forklart seg til politiet.

– Hun forteller at hun ble voldtatt av to menn med utenlandsk utseende – mulig tyrkisk. Begge er beskrevet som cirka 170 centimeter høye og ikledd mørke klær, opplyser politiet.

Ønsker tips fra publikum

Operasjonsleder Olsen forteller at politiet har foretatt ytterligere avhør av kvinnen lørdag formiddag.

– Vi fikk bare tatt imot en kort anmeldelse og beskrivelse av gjerningsmennene natt til lørdag. Vi svært interessert i å komme i kontakt med personer som kan ha sett voldtekten eller som har vært i området mellom klokken 03.30 og 04.00 natt til lørdag, sier Olsen.

Politiet tar imot tips i saken på telefon 02800.

FØLG HAUGESUNDS AVIS PÅ FACEBOOK:

Artikkeltags