HAUGESUND: Det ligger adskillig prestisje innen mediebransjen i å vinne slike priser. Haugesunds Avis stakk av med priser i kategoriene «Bilag/magasin» og «iPhone-app». I sistnevnte kategori var det avisens Sildajazz-app som ble hedret.

Del på Facebook
 

– Spennende. Jeg ble kjempefornøyd da jeg fikk vite det. Vi var først ute på Haugalandet med bruk av iPhone-applikasjon med 102-appen i 2010. Nå er vi først ute med pris også. Det er knallbra, sier Daniel Rufus Kaldheim som er ansvarlig for mobil-apper i mediahuset.

Unik kompetanse

Også ansvarlig redaktør, Pål A. Berg i Haugesunds Avis, ble fornøyd da han fikk nyheten.

– Dette er veldig gledelig. Det er ekstra spennende i år, siden vi har fått pris for papiravisen som vi har holdt på med i 116 år, og for mobil-app. Det viser spennet som vi jobber i og hvilken unik kompetanse vi har på mediahuset, sier Pål A. Berg. Faktisk var HA den eneste avisen som fikk pris i kategorien mobil-app.

– Dette er et satsingsområde i mediahuset, så det er veldig oppmuntrende, sier Berg.

Når det gjelder avisens lørdagsbilag, har Haugesunds Avis fått priser hvert år siden 2003. I år var det 4. juni-bilaget som ble plukket ut. Det var spesielt reportasjen «Haugesund Live 1970-2011» som ble ført i pennen av Geir F. Lie juryen merket seg. I denne kategorien ble 18 aviser hedret, tre av disse var norske, alle hjemmehørende på Vestlandet.

En designpris

Magasinansvarlig Carsten Kickstat skryter av sine medarbeidere.

– Dette er først og fremst en designpris. All ros til de som har stått bak den nye omleggingen av lørdagsbilaget vårt. Jeg tenker særlig på Jan Magne Jacobsen og Oddveig Hovland Finshus. Ellers synes jeg det er gøy at vi fikk en pris for det første magasinet vi ga ut etter denne omleggingen, sier Carsten Kickstat.

FØLG HAUGESUNDS AVIS PÅ FACEBOOK: