Ingen adgang?

NEKT: Politistasjonssjef Jørn Schjelderup i Haugesund vil på ny anmode utebransjen i haugesund om MC-nekt. FOTO: TERJE STØRKSEN

NEKT: Politistasjonssjef Jørn Schjelderup i Haugesund vil på ny anmode utebransjen i haugesund om MC-nekt. FOTO: TERJE STØRKSEN

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Politiet mener MC-klubbenes nye merker gjør det enklere å identifisere hvem som er hvem.

DEL

HAUGESUND: – Vi har tidligere hatt en heftig debatt om å nekte medlemmer i motorsykkelklubber adgang til utesteder i Haugesund. Men vestene/colors-debatten sto i veien for budskapet, sier politistasjonssjef Jørn Schjelderup i Haugesund.

Del på Facebook

Nå ønsker han sammen med Haugesund kommune å presisere overfor utebransjen at anbefalingen om colorsnekt på barer og nattklubber gjelder bare for tohjuls-rytterne i de såkalte 1-prosentklubbene.

– Jeg ønsker ikke å kommentere saken rundt MC-klubbene, sier daglig leder i Inventum, Bjørn Gerry Viksund.

– Slipper uniformerte motorsyklister inn på deres utesteder?

– Jeg kommenterer ikke denne saken, sier Viksund.

Merker

Ifølge politiet er det snakk om medlemmer i tre selvstendige MC-klubber med offisiell support til 1-prosentklubber: Outlaws, Black Pistons og Vanguards.

Klubber som får besøk fra vennskapsklubber fra hele landet.

– Tidligere kan det ha vært en uoversiktelig og urettferdig oppgave å nekte motorsykkelfolk inngang. Man måtte ha spesiell kjennskap til ulike koder og symboler. Men etter at Hell’s Angels offentliggjorde støtteklubbene, har disse fått et merke formet som en diamant på vestene sine som gjør det lettere å identifisere dem, mener politistasjonssjef Jørn Schjelderup.

Han vil gjerne samarbeide med utbransjen.

Anbefaling

– Vi vil ha en dialog med dem. Politiet kan ikke pålegge utebransjen, men vi kan anbefale og oppfordre. Og vi anbefaler utebransjen om å nekte de kriminelle medlemmene i 1-prosentklubbene adgang til serveringssteder, sier Schjelderup.

Artikkeltags