RÅDHUSPLASSEN: For noen varer julen helt til påske. For andre begynner forberedelsene mer enn ett år i forvegen.

Helt siden september i fjor har fire haugesundspatrioter stått på for å forberede julen 2010.

De vil lage fest på Rådhusplassen.

En skikkelig julemarknad som blir så spekkfull av opplevelser og gøy at den helt klart må gjentas hver eneste desember framover.

– Vi ligger veldig godt an. Ønsket vårt er 50 salgsboder, og per i dag er vi nesten oppe i 40. Men vi skulle gjerne hatt litt mer penger, sier Lisbeth Aase Spies – en av de fire entusiastene og leder i Haugesund Sentrum AS.

2 x 4

Julemarkedet på Rådhusplassen er tenkt over to bolker. Fra torsdag 2. til søndag 5. desember og samme periode i uka etter.

– Første torsdagen i desember tenner vi julegaten. Prosedyren blir den samme som alltid. Og når fakkeltoget har spasert sørover gågata og fram til Rådhusplassen, er vi i full gang. Det kommer til å bli vanvittig bra, lover Aase Spies.

Hun lokker med krybbespill med levende dyr, syngende HIL-kor-servitører, masse lys, julemat og mye mer til.

– Et julemarked som taler til alle sansene våre og byr på en ny overraskelse hver time.

Lyst å bli med?

Men selv om julemarkedkomiteen har møtt stor velvilje hos sponsorer, trenger den likevel noen hundre tusen til for at det hele skal gå i balanse.

– Det skyldes en del førstegangsinvesteringer i form av salgsboder som skal bygges.

Dessuten blir prosjektgjengen fryktelig glad for alle som vil bli med og jobbe litt dugnad.

– Vi trenger faktiske ganske mange frivillige. Til rigging, vakthold, pynting, for eksempel. Og til juleverkstedet. Her skal vi ha fem stasjoner hvor barn skal få lage sin egen julepynt. Ikke noe avanserte greier, men her trenger vi noen hjelpende voksenhender, inviterer Lisbeth Aase Spies på vegne av arrangementsentusiastene Tor Inge Fredriksen, Tom Erik Anfindsen, Randi Lofthus (har erstattet Jan Fitjar) og seg selv.