Maner til kamp mot kriminelle MC-bander

På en pressekonferanse tirsdag slo politiet og ordfører alarmo om etableringen av MC-bander i Haugesund.
Fra venstre: politiinspektør Edgar Mannes, politimester Kåre Songstad, ordfører Petter Steen jr. og politistasjonsjsef Jørn Schjelderup.

På en pressekonferanse tirsdag slo politiet og ordfører alarmo om etableringen av MC-bander i Haugesund. Fra venstre: politiinspektør Edgar Mannes, politimester Kåre Songstad, ordfører Petter Steen jr. og politistasjonsjsef Jørn Schjelderup. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Et fullverdig medlem av Hells Angels bor i Haugesund, og politiet maner til kamp mot etablering av en rivaliserende klubb. Alarmen har gått i Sildabyen.

DEL

HAUGESUND: På en pressekonferanse på politihuset tirsdag, oppfordret politimesteren og ordføreren folket på Haugalandet til å blir med i kampen for å stå imot kriminelle mc-bander. Nå ser politiet ting som får dem til å rope ut.

MC-banden Outlaws er i ferd med å etablere seg i Haugesund med underavdelingen Black Pistons. Outlaws og Hells Angels er fiender.

HØR OGSÅ: LYD FRA HELE PRESSEKONFERANSEN

LES OGSÅ: MC-BANDE ETABLERER SEG I HAUGESUND


- Senest sist helg var fullt uniformerte Hells Angels-medlemmer på besøk i byen, sier politistasjonssjef Jørn Schjeldrup.

Nå oppfordrer de distriktets motorsykkelklubber til å markere hvor de står, hva de står for.

Både ordfører Petter Steen jr og politiet poengterte at dette handler om de såkalte 1 prosent-klubbene. En betegnelse som understreker at det bare er et fåtall som er i kategorien kriminelle mc-klubber.

- 99 prosent av mc-folk er skikkelige folk. 1 prosent er i klubber med en annen filosofi, og lever etter egne normer og regler på siden av samfunnets, sier politiinspektør Edgar Mannes.

Politiet i Haugesund har fått hjelp av Kripos til utarbeidelse av en trusselvurdering. Like før påske valgte politiet å informere Haugesunds ordfører og hans øverste stab.

- Vi vil ikke ha slike 1 prosent-klubber i byen vår, sier Petter Steen jr.
 

Artikkeltags