Petter Steen jr. tar ikke gjenvalg

FRA PRESSEKONFERANSEN: Etter 14 år sier Petter Steen jr. stopp. Han stiller ikke til gjenvalg som ordfører i Haugesund ved kommunevalget neste høst. FOTO: HANS INGE RINGODD

FRA PRESSEKONFERANSEN: Etter 14 år sier Petter Steen jr. stopp. Han stiller ikke til gjenvalg som ordfører i Haugesund ved kommunevalget neste høst. FOTO: HANS INGE RINGODD

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

- Jeg har drevet rovdrift på meg selv, sier Steen.

DEL

HAUGESUND: Steen (H) offentliggjorde sin beslutning på en hastig innkalt pressekonferanse på Rådhuset onsdag formiddag.

Han sier at han tar hensyn til helse og familie. Til tider har han blitt syk av Terra-saken.

Steen vil ut av politikken etter valget, men vet ikke hva han skal gjøre. Han lover å stå på for fullt de siste 19 månedene. Steen er ikke sykemeldt, men har dialog med fastlegen sin.

- Jeg har hatt svært mange fantastiske opplevelser som ordfører, og er vist stor tillit. Det er jeg takknemlig for. Men ting må ha en slutt, og for meg blir det i oktober neste år, sier Steen.

Vurderte lenge i 2011

Han vurderte lenge om han skulle stille til gjenvalg i 2011. Da valgte han å gå på en ny periode.
Denne gang gir ordføreren veldig tidlig beskjed om at han trekker seg.

Når Petter Steen jr. (51) trekker seg tilbake neste høst, er en epoke over i Haugesunds-politikken. Steen ble valgt inn i bystyret høsten 1987, og fikk plass i formannskapet etter neste kommunevalg. Han var gruppeleder i til sammen åtte år før han overtok som ordfører høsten 2001 da forgjengeren, partifelle Finn Martin Vallersnes, ble innvalgt på Stortinget.

Steen er også leder i Høyres kommunalutvalg. Han vil nå gi beskjed at han ønsker avløsningen også i det vervet.

Ledet Høyre til nye høyder

De to første ordførerårene til Steen samarbeidet Høyre med Arbeiderpartiet i Haugesund. Etter kommunevalget i 2003 tok Høyre Frp inn i varmen for første gang. I 2006 kom også KrF med i flertallskoalisjonen. De to siste årene har Høyre samarbeidet med KrF og Venstre.

Steen har ledet Høyre til nye høyder i Haugesund. Ved valget i 2007 fikk partiet en oppslutning på 40 prosent. Høyre gjorde et nesten like godt valg fire år etter. Ved de siste kommunevalgene har Steen får flest personlige stemmer.

Petter Steen jr. har vært en populær ordfører i Haugesund. Han får fra mange hold ros for at han har vært en god ambassadør for byen.

Kritikken har økt

Den siste tiden har imidlertid kritikken økt mot ordføreren. Kritikerne mener at han ikke tok nok ansvar for Terra-skandalen. De siste ukene har samme argument blitt brukt mot ordføreren i forbindelse med det store budsjettunderskuddet i kommunen. I granskingsrapporten om Uni-K får Steen også kritikk.

Steen er utdannet adjunkt fra høyskolen i Stavanger. Siden 2001 har han hatt permisjon fra jobben som inspektør ved Sveio skule.

Artikkeltags