Politikerne vil møte deg for å utvikle byen

Vil møte folket: Flertallspartiene tar sikte på å arrangere "Politisk arena" fire ganger i året. Torsdag kommer den første. 
Fra venstre: Gjertrud Kjellesvik (SV)  May Britt Vihovde (V),  Arne-Christian Mohn (Ap)  Ragnhild Bjerkvik (Ap)  og Bjørn-Erik Davidsen (MDG).
Foto:  Harald Nordbakken

Vil møte folket: Flertallspartiene tar sikte på å arrangere "Politisk arena" fire ganger i året. Torsdag kommer den første. Fra venstre: Gjertrud Kjellesvik (SV) May Britt Vihovde (V), Arne-Christian Mohn (Ap) Ragnhild Bjerkvik (Ap) og Bjørn-Erik Davidsen (MDG). Foto: Harald Nordbakken Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

På torsdag blir det politisk arena på Gamle Slaktehuset. Byutvikling er temaet. Politikerne ønsker å møte folket, og inkludere oss i utviklingen av Haugesund.

DEL

HAUGESUND: Torsdag 17.mars arranger flertallskoalisjonen i Haugesund "politisk arena" på  Slaktehuset fra 19.00 til 21.00.

Flertallspartiene (Ap, Venstre, KrF, MDG, PP, SV og Senterpartiet) tar sikte på fire slike aftener i året. hvor hensikten er å skape debatt om aktuelle politiske tema.

- Der kan partimedlemmer og andre politisk interesserte treffes, skriver Venstre-leder Bjørn Gunnar Husby i en pressemelding på vegne av de sju partiene.

Første tema er byutvikling.

- Temaet som er valgt er byfortetting og hvordan øke innbyggernes medvirkning i byplanleggingen. Når fremtidens Haugesund skal formes, er det viktig at de som bor her blir mer inkludert i utviklingen. Derfor vil vi se på hvordan vi kan øke innbyggernes medvirkning i byplanleggingen, ønsker Husby og gjengen.

Satser på utvikling i sentrum

Både i den politiske erklæringen fra de sju partiene og i budsjett- og økonomiplan, er byutvikling sentralt.

Blant annet er flere planlagte boligområder nord i byen og i Skåredalen satt på vent. Politikerne har bestemt at det skal bygges og fortettes mer i sentrum.

Også kontor og næring som trekker mye folk, skal legges sentrumsnært.

Les også: Frykter kommuneplanen vil føre til konkurser

- I tråd med forventet regionalplan og vår egen kommuneplan og sentrumsplan, skal Haugesund sentrum tydelig styrkes og prioriteres foran andre utviklingsområder. Derfor vil flertallskoalisjonen prioritere utvikling av sentrum. Men en slik byfortetning vil også gi nye utfordringer med tanke på bomiljø, næringsliv, transport og miljøvern, påpeker flertallspartiene. 

Les også: Dette vil flertallspartiene gjøre de neste årene

Forsker-foredrag

For dem som tar turen til Slaktehuset torsdag klokken 19, blir det også mulig å høre på en byforsker fra Norsk institutt for by- og regionforskning.

Gro Sandkjær Hansen heter hun, og hun skal holde foredrag.

- I tillegg vil politikere fra de forskjellige partiene delta i paneldiskusjon etter Sandkjær Hansens foredrag, står det i pressemeldingen.

Artikkeltags