Gå til sidens hovedinnhold

Steen teller på knappene

Artikkelen er over 11 år gammel

– Neste høst har jeg vært ordfører lenger enn noen annen i byens historie, sier Petter Steen jr. Nå har han gått i tenkeboksen.

Politikk: Haugesunds profilerte ordfører har frist til 17. september for å fortelle nominasjonskomiteen i Høyre om han ønsker gjenvalg ved neste års kommunevalg, eller ikke.

Steen gjør det klart overfor Haugesunds Avis at det ikke er noen selvfølge at han sier ja.

– Det er krevende å være ordfører og en veldig stor beslutning å ta om jeg skal engasjere meg i lokalpolitikken fire år til. Jeg har også et liv utenom politikken og familie å ta hensyn til. Jeg kommer derfor til å bruke tiden fram til midten av september til å tenke nøye gjennom situasjonen og ta min beslutning ut fra en helhetsvurdering, sier Steen.

Lengst i byens historie

Steen ble valgt inn i bystyret i 1987, fikk plass i formannskapet i -91 og var gruppeleder for Høyre fra 1993 til valget i 2001.

– Jeg har sittet i Haugesund bystyre i snart seks perioder. Og ingen andre i byens historie har vært ordfører sammenhengende så lenge som jeg, sier Steen.

Han overtok som ordfører i 2001 da Finn Martin Vallersnes ble valgt inn på Stortinget, og fikk suverent flest personlige stemmer både ved kommunevalget i 2003 og i 2007.

– Jeg er fortsatt sulten på politikk, og vi har mange utfordringer og saker å slåss for. Men det er også andre sider ved livet som er viktig, sier Steen i dag.

– Hvor tungt veier Terra-saken når du nå vurderer om du skal fortsette eller ikke?

– Jeg oppfatter ikke at Terra-saken er min skyld, men noe hele bystyret er felles om.

– Når det er sagt, har denne saken vært og er en særlig belastning og har påført både meg og andre mange søvnløse netter, sier en åpenhjertig ordfører.

Hvem kan overta?

For Haugesund Høyre blir det ingen enkel oppgave å erstatte Petter Steen jr. som ordførerkandidat, om han skulle velge å ta pause fra lokalpolitikken.

Tidligere gruppeleder Arve Kambe er valgt inn på Stortinget. Den nye gruppelederen Sveinung Stensland kan være en mulig ordførerkandidat, det samme gjelder lederen av planutvalget, Jahn Trygve Urrang, men det kan også være duket for andre.

Steinar Jansen leder nominasjonskomiteen i Haugesund Høyre. Han ønsker ikke å si noe om hvem som har signalisert at de gir seg før fristen 17. september.

Selve nominasjonsmøtet blir i januar 2011.

Kommentarer til denne saken