Gå til sidens hovedinnhold

Uni-K-sjefen går av

Artikkelen er over 7 år gammel

Kjell Arne Wilhelmsen fratrer som daglig leder i Uni-K. Dette ble klart torsdag kveld.

HAUGESUND: - Vi har kommet til enighet og har gjort en avtale, bekrefter styreleder Ole Johan Berge i Uni-K AS.

Ifølge Berge er partene er enige om at Wilhelmsens arbeidsforhold blir avsluttet med umiddelbar virkning. Styrelederen opplyser at innholdet i fratredelsesavtalen er konfidensielt. Han kan av den grunn heller ikke si noe om hvilke elementer avtalen inneholder.

En del av de ansatte i den kommunalt eide arbeidsmarkedsbedriften ble orientert om Wilhelmsens avgang torsdag kveld. Det ble holdt et nytt informasjonsmøte fredag formiddag.

Fungerende leder

Nestleder Rune Troland vil fungere som daglig leder i Uni-K til ny leder er på plass. Arbeidet for å ansatte ny sjef vil ifølge styrelederen starte umiddelbart.

Berge og et helt nytt styre kom inn i Uni-K i desember i fjor for å rydde opp i bedriften. Det skjedde etter at bystyret besluttet å starte gransking av bedriften, og styret stilte plassene sine til disposisjon.

Det nye styret har gått gjennom regnskapene i bedriften, innhentet rapport om arbeider i daglig leders bolig og snakket med daglig leder.

- Vi har foretatt de undersøkelsene vi mente var nødvendig. Det er ikke avdekket noe nytt, og vi har avsluttet saken, sier Berge.

Vet ikke hvor lenge

Han vet ikke hvor lenge det nåværende styret skal fungere i bedriften.

- Det har jeg ikke svar på. Dette spørsmålet må du stille videre til eierne, sier han.

Konstituert rådmann Stål A. Alfredsen i Haugesund sier at det foreløpig ikke er diskutert hvor lenge det nåværende styret skal fungere.

- Da saken var oppe i bystyret, fikk rådmannen i oppdrag å se på hvordan kommunen skal forvalte eierskapet sitt bedre i selskap, sier Alfredsen.

Det er generalforsamling i Uni-K i juni. Ordføreren er generalforsamling i selskapet.

Det har ikke lyktes Haugesunds Avis å komme i kontakt med Kjell Arne Wilhelmsen.

LES OGSÅ


 

Kommentarer til denne saken