NTB omtalte Haugalandet som en halvøy mellom Hordaland og Rogaland. – Morsomt, sier næringsforeningslederen.

HAUGALANDET: NTB lærte torsdag at det ikke finnes noe annet mellom Rogaland og Hordaland enn en grensestrek, mens Haugalandet hører hjemme i begge fylker.

HAUGALANDET: NTB lærte torsdag at det ikke finnes noe annet mellom Rogaland og Hordaland enn en grensestrek, mens Haugalandet hører hjemme i begge fylker. Foto:

Landets største leverandør av innholdstjenester i tekst, bilder, video og grafikk til norske medier omtalte torsdag morgen Haugalandet som en halvøy mellom Hordaland og Rogaland. Byråsjefen beklager at de bommet litt.

DEL

HAUGESUND: Glippen skjedde i forbindelse med en omtalelse rundt saken om badstue-dødsfallene hvor Norsk telegrambyrå (NTB) skrev følgende torsdags morgen: «(...) på gården hvor de bodde på Haugalandet, en halvøy mellom Hordaland og Rogaland».

Byrået beklager

Byråsjef Ole Kristian Bjellaanes sier at stoffet som kommer fra dem skal være korrekt, og han beklager at de gjorde feil.

– Når det kommer til geografiske plasseringer og stedsangivelser, er det i hvert fall svært viktig at vi er presise, understreker han.

Bjellaanes innrømmer at han ikke kjenner godt nok til saken, og kan heller ikke gi noe god forklaring på denne enkelt omtalelsen.

– Vi har rettet feilen nå, og skal være påpasselige neste gang. Men det hender at vi gjør feil også. Det må jeg bare beklage, sier han.

– Morsomt

Administrerende direktør i Næringsforeningen Egil Severeide sier at han opplever støtt og stadig at folk sliter med å plassere regionen i det store bildet.

– Det er dette vi jobber hardt med hver eneste dag for å gjøre noe med. Også nasjonale medier som NRK og TV2 burde vært mye bedre på å dekke hele landet, og bruke ulike nyhetskilder, sier han.

– Men dette var morsomt. Det er helt sikkert, legger han til.

Artikkeltags