HAUGESUND: Løland-stipendet for ny norsk barne- og ungdomslitteratur 2011 gikk til Bjørn Ingvaldsen, odding bosatt i Rogaland.

Del på Facebook

Prisen er på 100.000 kroner og ble delt ut under første dag av Rogaland fylkesting i Haugesund i dag.

Debuterte i 1995

Det var andre gang Ingvaldsen, som debuterte i 1995 med novellesamlingen «Landskap med gul Lada», fikk stipend fra fylkeskommunen. I 1998 mottok han Rogaland fylkeskommunes litteraturstipend.

– Jeg er glad for at Rogaland fylkeskommune får dele ut dette stipendet til en så allsidig og produktiv forfatter, som har vist seg å appellere til barn og unge med både humor og alvor, sa fylkesordfører Tom Tvedt i sin hyllest til oddingen, som nå har 35 bøker på samvittigheten.

Den andre forfatteren som nå kan glede seg over stipend på 100.000 kroner fra fylkeskommunen, er Gaute Sortland fra Haugesund.

Store forventninger

Også han ble behørig hyllet under fylkestinget i Maritim Hal. Sortland fikk Rogaland fylkeskommunes litteraturstipend for 2011, som tildeles unge, uetablerte forfattere fra Rogaland eller bosatt i fylket.

Gaute Sortland debuterte i 2009 med romanen «Johan», en kritikerrost fortelling om tap og overlevelse. Sortlands andre bok «Du er her igjen og alt er forandret» utkom i år.

– Han er en ung forfatter vi forventer mye av framover, sa fylkesordføreren til en glad prisvinner som nettopp har flyttet tilbake til hjembyen etter flere år i hovedstaden.

Den tredje prisen som ble delt ut under dagens fylkesting var fylkets kulturpris for 2011.

Den gikk til Finn Nesvold fra Dalane, en aktiv kulturarbeider med en forkjærlighet for bergverks- og industrihistorien i Sokndal.

Han har også interessert seg spesielt for det som skjedde i forbindelse med senkingen av «Altmark» i Jøssingfjord under andre verdenskrig, og er æresmedlem av den britiske krigsveteranforeningen.

Kulturprisen er en statuett laget av John Th. Josefsen og 50.000 kroner.

H-debatt