Gå til sidens hovedinnhold

Gammel kjenning gikk på grunn

Artikkelen er over 9 år gammel

Det 107 meter lange frakteskipet M/V "Norvind" gikk på grunn ved Knubben i Kragerø i Telemark sent onsdag kveld. For en drøy måned siden fikk samme skip motorproblemer på Sletta utenfor Haugesund og måtte ha assistanse for ikke å havne i fjæresteinene.

KRAGERØ: Hovedredningssentralen Sør-Norge fikk melding om grunnstøtingen like etter klokken halv tolv onsdag kveld, skriver varden.no.

Del på Facebook

Det skal ifølge politiet i Telemark ikke være noen forurensede utslipp fra skipet etter uhellet. De opplyser at det var noe vanninntrenging i en tom ballasttank.

Mannskapet på det Gibraltar-registrerte skipet kom fra grunnstøtingen uten fysiske skader. Politiet var om bord og foretok undersøkelser, samt promilletester av kaptein og overstyrmann. Promilletestene var begge negative.

Norvind kom seg av grunnen klokken 1.50 natt til torsdag, og en drøy time senere la skipet til kai på Valberg. Befalet på skipet avga i løpet av natten en foreløpig forklaring til politipatruljen som var om bord.

Grunnstøtingen onsdag kveld skjedde bare kilometere sørvest for stedet der lasteskipet Full City gikk på grunn ved Langesund sommeren 2009.

I drift

Det var onsdag 19. oktober at lasteskipet M/V "Norvind" fikk problemer utenfor Førlandsvågen i Haugesund. I kraftig drift mot land klarte mannskapet etterhvert å få ankerfeste. Litt senere fikk slepebåten "BB Coaster" vaier om bord i skipet og fikk slept havaristen mot Haugesund.

Der ble skipet holdt igjen av Sjøfartsdirektoratet frem til motorfeilen var funnet og utbedret.

(©NTB)