Hedret hedersmann

ÆRESMEDLEM: Leder Bjørn Knutsen og Haugesund Røde Kors utnevnte i går Tor Aanensen til æresmedlem. Foto: Ellen Marie Hagevik

ÆRESMEDLEM: Leder Bjørn Knutsen og Haugesund Røde Kors utnevnte i går Tor Aanensen til æresmedlem. Foto: Ellen Marie Hagevik Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

En overrasket Tor Aanensen ble i går kveld utnevnt til æresmedlem i Haugesund Røde Kors.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

HAUGESUND: Årsmøtet til Haugesund Røde Kors ble avsluttet med valg. Trodde alle andre enn styret.

Del på Facebook

I vel 50 år har Tor Aanensen (75) vært et uvanlig aktivt medlem, og styret vedtok 27. februar at det var på tide å hedre en hedersmann med å utnevne han til æresmedlem.

– Per i dag har Haugesund Røde Kors kun tre nålevende æresmedlemmer. Noe som viser at dette er en utnevnelse som henger svært høyt og kun deles ut en sjelden gang, sier styremedlem Paul Eggen.

– Jeg regnet med at jeg kom til å få noe for år, men dette var i overkant, sier Aanensen, som opprinnelig er fra Bodø.

Han trekker fram foreldrene når han skal forklare grunnlaget for sitt store engasjement.

– Mamma lærte meg tidlig at du skal gjøre noe nyttig for andre. Pappa lærte meg beskjedenhet (da lo salen godt, red.anm.). Når jeg fikk noe og sa tusen takk, svarte han at det holder med 500.

Særdeles aktiv siden 1961

Begrunnelsen må bli lang når æresmedlemmet har bak seg over 50 års frivillig tjeneste. Her er et utdrag av det leder Bjørn Knutsen leste opp:

«Tor Aanesen begynte i Haugesund Røde Kors i 1961. Han er en av Haugesund Røde Kors sine mest betydningsfulle medlemmer gjennom de siste 50 år. Han har helt siden 60-tallet vært aktivt med i foreningens virke og utvikling.

Tor Aanesen har hatt de fleste tillitsverv både innen hjelpekorps og lokalforeningen. Han har vært korpsleder i hjelpekorpset i en årrekke, vært lokalforeningsleder i Haugesund Røde Kors også i mange år, og har sittet i flere perioder i Rogaland Røde Kors kontrollkomité.

Natteravn

Han var på 60-tallet helt sentral i oppbyggingen av foreningens fjellsikringsstasjon i Etnefjellene. Han var sterkt engasjert i byggingen av det som fortsatt er foreningens foreningshus i Oddagata 8.

Selv i en alder av over 70 år er han fortsatt i dag like aktiv både innen natteravntjeneste, omsorgsavdelingen, og Seniorlaget i foreningen.

Tor Aanesen er en av de helt sjeldne Røde Kors-ere. Hans utrolig smittende engasjement gjør han til en av de største positive bidragsytere vi i dag har både overfor ungdom og voksne.»

15.000 fra Hårfagrerittet

Starten på årsmøtet var overrekkelse av en sjekk på 15.000 kroner fra Hårfagrerittet. Pengene kommer fra en auksjon på Radio 102 102 av startnummer til årets ritt, og skal gå til julemiddagen som Haugesund Røde Kors arrangerer hvert år på Vardhuset. Der har Tor Aanensen vært med som visevert fra starten av.

Synes du å dra kjensel på mannen til høyre på bildet? Da kan det være at du utenom Røde Kors har truffet Tor Aanensen som politi, jaktoppsyn, gjennom idrett eller den som hvert år sørger for at Sildajazzparaden kommer fram. Blant annet.

Det nye styret

Det nye styret i Haugesund Røde Kors består av: Bjørn Knutsen, leder (gjenvalgt 2 år), nestleder Lars Nervik, styremedlemmer: Haakon Soland (gjenv. 2 år), Paul Eggen og Kjell J. Arnø (gjenv. 2 år).

Varamedlemmer: Henrik Bie Paulsen, Kari Totland (gjenv. 2 år). Fra RKH: Roy Worum, OMS: Anne-Beth Høyvik og RKU: Ellen Elve.

Artikkeltags