Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan du trene til kapproing 17. mai

Artikkelen er over 9 år gammel

Stiftelsen Indre kai arrangerer også i år kapproing i Smedasundet 17. mai. Påmeldingen er åpnet og en av de gamle livbåtene som brukes i løpet ligger klar til trening ved en flytebrygge like sør for ankomstplassen til Røværbåten.

HAUGESUND: Den første kapproingen ble arrangert 17.mai for 124 år siden i 1888.

Del på Facebook

Kapproingen har start klokken 8 på nasjonaldagen og premieutdeling etter parkkonserten i Byparken klokken 14.15.

Formann i Stiftelsen Indre kai, Jan Bjørn Fiskå, forteller at en liten dugnadsgjeng fra stiftelsen de siste to-tre månedene har drevet og klargjort konkurransebåtene - over 60 år gamle livbåter - på Vibrandsøy.

Etterlyser dugnadsånd

Han mener det brenner et blått lys for hele arrangementet om ikke nye og yngre krefter kommer inn i forberedelsene til det tradisjonsrike roløpet.

Allikevel velger stiftelsen nok en gang å hjelpe 17.maikomiteen i byen med arrangementet.

- Det kreves mye frivillig arbeid og vi ser nå at det begynner å bli vanskelig å få folk med på dugnader. De som stiller opp nå er godt over 60 år gamle, sier Fiskå.

Fire klasser

Et rolag i kapproingen består av seks roere og en cox (styrmann). Det inviteres i år til påmelding i følgende fire klasser: herrer, kvinner, blandingslag og ungdomslag.

- Kapproingen er Haugesund bys eldste tradisjon og vi i Stiftelsen Indre kai mener det er viktig at Haugesund som sjøfartsby opprettholder denne tradisjonen, sier Fiskå, som håper mange bedrifter, idrettslag og vennegjenger velger å stille lag til årets konkurranse.