Gå til sidens hovedinnhold

Politiaksjon etter bombetrussel

Artikkelen er over 8 år gammel

Nødetater fra politi, brannvesen og ambulanse rykket ut til en bolig i Dølevegen i Karmøy etter at det ble ringt inn en bombetrussel.

KARMØY: – Situasjonen i Dølevegen under kontroll. Politiet har gått gjennom boligen, og det er foreløpig ikke gjort funn som underbygger trusselen som ble ringt inn, melder Haugaland og Sunnhordland politidistrikt i en pressemelding klokken 16.22.

Politiet arbeider nå med en endeleg klarering av adressen og ber naboene om å være tålmodig og følge politiets rettledning på stedet.

Evakuert

Store politistyrker aksjonerte i 14.30-tiden mot en bolig i Dølevegen etter at det ble ringt inn en bombetrussel mot boligen.

Politiet har vært i kontakt med personen som bor i boligen og som trusselen var rettet mot. I en pressemelding melder politiet at personen nå befinner seg i trygge omgivelser.

– Adressen er klarert og det er ingen som oppholder seg på den aktuelle adressen trusselen ble rettet mot, skriver politiet.

Politiaksjon
PANSRET BIL: Politiet tok på seg skuddsikker vest på stedet. Foto: Marit Nilsen

Naboer og folk i området har blitt evakuert.

Trusselen ble ringt inn klokken 14.07.

– Vi undersøker en adresse på stedet på bakgrunn av en trussel, sier politiets innsatsleder på stedet, Terje Heldal til Haugesunds Avis.

Trusselen skal være så lite spesifikk at politiet ikke vil gå nærmere inn på innholdet. Motivet for trusselen og innringerens relasjon til personen i boligen er foreløpig ukjent.

aksjon skre
STORE STYRKER: Hundepatrulje er også på stedet. Foto: Marit Nilsen

Vår journalist på stedet forteller at politiet har sperret av et område i Dølevegen, like ved avkjørselen til  E 134. Brannvesen, væpnet politi og ambulanse er på plass. Det er også hundepatruljer og en pansret bil fra politiet.

I en pressemelding ber stabssjef Edgar Mannes om at folk må holde seg i ro og følge politiets rettledning på stedet.

Får ikke gå hjem

Trygve og Ingebjørg Mikkelsen ble evakuert i 14.30-tiden. Klokken 15.30 har de fortsatt ikke fått komme hjem.

nordbakken
EVAKUERT: Trygve og Ingebjørg Mikkelsen bor like oppi skråningen, men fikk ved 15.30-tiden ikke dra hjem. Foto: Harald Nordbakken

– Vi fikk bare beskjed om å komme oss ut. Siden har vi stått her med politiet, sier ekteparet oppgitt.

Et titall bilister som skulle inn Dølevegen har måttet belage seg på å parkere på en holdeplass på motsatt side av E 134.

Alle som skal til Dølevegen må vente til politiet opphever sperringene.

HAUGESUNDS AVIS KOMMER TILBAKE MED MER

Kommentarer til denne saken