Gå til sidens hovedinnhold

- Trenger ikke fastpsykolog

Artikkelen er over 8 år gammel

HAUGESUND. -  Folks psykiske helse har nok ikke blitt så mye dårligere, men åpenheten rundt  har nok ført til at behovet for hjelp stadig øker. Idag er psykisk helse i mye større grad enn før årsaken til sykemeldinger. Jeg tror ikke folk har bruk for en egen fastpsykolog, men tilgjengeligen må økes, sa helseminister Jonas Gahr Støre i møtet med akutt ambulant team i kantina på Haugaland DPS lørdag formiddag.

Her ble han møtt av psykologer og ledere som presentert tilbudet teamet tilbyr.

En av dem som var vert for helseministeren var klinikkdirektør Kenneth Eikeset.

- Vi har fått til samhandling mellom leger og psykologer som ser hverandres verdi. Vanntette skott mellom profesjonene er den største utfordingen, sa Eikeseth som mener at kommunikasjon er hovednøkkelen til et bedre tilbud.

Psykolog Camilla Olsen fortalte om møter med akuttpasienter i krise. Og at en med enkle grep, som en samtale, kan forebygge.
Helseministeren var lydhør tilhører.

Være tilstede

- Er det noe du synes at Haugaland DPS virker å ha lykkes spesielt med?

- Jeg synes de ansatte viser høy motivasjon og faglig engasjement for tverrfaglighet. De uttrykker store ambisjoner om å være tilstede for brukeren. Dettte kommer av god planlegging og samspill mellom kommune og spesialistene i akutt ambulant team. Det viktigste er å få hjelp tidlig. Da er muligheten bedre for å lykkes, sier Gahr Støre til Haugesunds Avis.

Etter møtet med spesialister, kommunen og presse fikk Gahr Støre møte pasient og pårørende og omvisning på senteret. 

Kommentarer til denne saken