Gå til sidens hovedinnhold

«Utakt» uslåelig i Smedasundet

Artikkelen er over 9 år gammel

Tolv lag deltok i kapproingen i Haugesund 17. mai. Nok en gang var det laget «Utakt» som gikk av med seieren i herrenes racer-klasse. I år gjennomførte de konkurransen på fire minutt og 55 sekunder.

HAUGESUND: - Det var mye god roing i år, men surt og kaldt vær, sier Jan Bjørn Fiskå i Stiftelsen Indre kai.

Han fikk sammen med de fremmøtte langs Indre kai se bedriftslaget til Deloitte ro inn til andreplass i racer-klassen, men over 35 sekunder bak den uslåelige vinnerbåten. Deloitte deltok forøvrig med lag for første gang.

- Neste år blir det gull, sier Roy Arne Eike i Deloitte i en kommentar til h-avis.no.

Ifølge Eike og de andre roerne på laget var det kaldere å delta under premieutdelingen i Byparken enn å gjennomføre selve kapproingen.

Om det blir kapproing neste år gjenstår å se.

Trenger yngre krefter

Primus motor Jan Bjørn Fiskå har tidligere sagt at det trengs yngre krefter til for å kunne fortsette med den tradisjonrike ro-konkurransen om morgenen 17. mai. Båtene må klargjøres og det er mye arbeid knyttet til å få gjennomført arrangementet.

Steinerskolens damelag var eneste deltaker og vinner i kvinnenes racer-klasse.

Damelaget «Gilli Gilli» fra Gilli Gym på Staalehuset kom på andreplass bak «Havfruene fra Sjøfartsdirektoratet» i klassen for damer, men «Gilli Gilli» fikk pris for beste kostyme etter knallhard  kamp mot herrelaget «Bakarøyrampen» som bare stilte i singlett.

«Bakarøyrampen» hadde forøvrig så god tid at de rykker opp til neste års racer-klasse.

Se historiske bilder fra kapproingen her

Kommentarer til denne saken