Gå til sidens hovedinnhold

Her kommer det ikke nytt dekke likevel

Artikkelen er over 2 år gammel

Flertallspartiene i Haugesund vil prioritere skolebygg først, og en konsekvens av det er at Skåredalen ikke får nytt kunstgressdekke før tidligst 2023.

HAUGESUND: Kommunedirektøren anbefaler å bruke flere millioner kroner på nytt kunstgressdekke på bane 2 i Idrettsparken og på Sakkestadbanen i 2019. Nytt dekke i Skåredalen har rådmannen lagt inn penger til i 2020.

Partiene Ap, SV, KrF, Sp, V, Pp og MDG utgjør flertallet i bystyret. Onsdag la partiene fram sitt fellesforslag til budsjett- og økonomiplan 2019–2022.

Flertallskoalisjonen vurderte å utsette Sakkestad og bane 2 i Idrettsparken, men landet til slutt på å følge kommunedirektørens forslag.

Nytt dekke i Skåredalen blir det derimot ingenting av. Der har partiene som bestemmer, tatt ut investeringen av økonomiplanen. Altså ikke noe nytt dekke før i 2023. 

Begrunnelsen er at rehabilitering av skolebygg prioriteres først. Partiene sikter til at de har flyttet inn store investeringer i økonomiplanen til ny Haraldsvang skole, og oppstart av rehabilitering av Breidablik.

I sitt alternative budsjett foreslår Høyre å skyve på Sakkestad og Bane 2 til 2020. Samtidig løfter partiet fram en «glemt» bane, nemlig grusbanen ved Håvåsen skole. Høyre legger inn 500.000 kroner i 2019 og 3,5 millioner i 2020 til kunstgressdekke der.

Budsjettet debatteres og vedtas endelig i bystyret 5. desember.

Les også: Alle politiske partier vil framskynde Haraldsvang

Les også: Ikke ny svømmehall før i 2022, og Stadion-tomten vrakes 

Rådmannens forslag: Haraldsvang og Breidablik skyves til 2023/2024 

Kommentarer til denne saken